1

Onderwerp: Bananenconfituur

hallo allemaal,

In de libelle van deze week staat een recept van bananenconfituur dat ik eens geprobeerd heb. Snel klaar, heeeeel lekker en ook heel geschikt om taarten mee te vullen lijkt me zo. Ik veronderstel dat ik het recept hier wel mag zetten?

Benodigdheden:

  • 1kg gepelde bananen
    750 g suiker
    sap van 1 citroen (ik heb 75ml citroensap uit een flesje gebruikt)
    1 koffielepel kaneel
    1 eetlepel rum
    1/2 glas water

Werkwijze:

  • Snij de bananen in plakjes
    Doe ze samen met de rest van de ingrediënten in een pan en breng dit aan de kook
    Zet het vuur lager en laat het mengsel verder pruttelen
    Ondertussen blijven roeren en schuim afschuimen
    Doe dit totdat de confituur voldoende ingedikt is (ik heb dit 20 min gedaan). De confituur wordt ook nog stijver bij het afkoelen
    Neem de confituur van het vuur, laat afkoelen en verdeel in potjes
    KLAAR

:Y

groetjes samantha

2

Re: Bananenconfituur

dat is wel iets om eens te proberen inderdaad :9 . Is een koffielepel hetzelfde als een theelepel :o

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Bananenconfituur

Nee, een koffielepel is iets groter dan een theelepel. (Maar wel kleiner dus dan een eetlepel.) Dit heb ik ook alleen maar in een ander topic gelezen hoor! Ik heb hier echt geen verschillende lepels voor koffie en thee :+ Ik lees dat soort dingen altijd als bv.: "een scheppie kaneel" Net zoveel als jou zelf lekker lijkt dus! :Y

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Bananenconfituur

Een koffielepel is inderdaad iets meer dan een theelepel. Maar, zoals Mirjam al schreef, je kunt dat een beetje op gevoel doen.

5

Re: Bananenconfituur

oké, hartelijk dank, op naar de groenteboer :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6 Laatst bewerkt door Carien (19-11-2010 15:05)

Re: Bananenconfituur

Heb het net gemaakt, lekker zoet :9 .
Ik heb het heet in jampotjes gedaan, dichtgedraaid, paar minuten op de kop en dan weer rechtop (net als bij gewone jam). Nu is het heel lang houdbaar (maar of we het zo ver laten komen..... ;)   :lol: )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Bananenconfituur

Oh ik maak dat al jaren, erg lekker inderdaad :D

8

Re: Bananenconfituur

iemand enig idee hoe lang t dan houdbaar is...?
ik wilde het in een weckpotje doen.
of kan ik beter de manier van Carien nemen?

9

Re: Bananenconfituur

Dat klinkt lekker!  :9
Maar moet ik het niet eerst af laten koelen voor ik de potjes dicht doe?

Re: Bananenconfituur

Nee juist niet af laten koelen! Warme lucht zet uit en als je dus warme lucht opsluit in het potje zul je zien dat wanneer het afkoelt er een soort van gedeeltelijk vacuüm ontstaat (luchtarm verpakken) omdat de lucht "krimpt".... lekker duidelijke omschrijving trouwens. Als je potjes gebruikt met zo'n klikstukje (jaja we houden het duidelijk) zul je ook zien dat dat middenstukje naar beneden gezogen word. Net als wanneer je potjes koopt in de supermarkt zullen ook deze potjes klikken als je ze opendoet. Zorg wel altijd voor schone potjes, bij voorkeur uitgekookt of net uit de vaatwasser!

smakelijke groetjes
patricia

11

Re: Bananenconfituur

@ Patricia, dankjewel voor je duidelijke uitleg!
dan ga ik dat binnenkort eens maken.... lekker!!

12

Re: Bananenconfituur

brenn schreef:

iemand enig idee hoe lang t dan houdbaar is...?
ik wilde het in een weckpotje doen.
of kan ik beter de manier van Carien nemen?

Als je de confiture (jam) warm in een potje doet zoals omschreven, zodat er vacuum boven komt, heb je hetzelfde effect als bij jam uit de winkel (of als bij wecken).
Geen idee hoelang het officieel houdbaar is, maar langer dan een jaar zeker (in gesloten toestand dan hè? ;) ).

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

13

Re: Bananenconfituur

Welke kleur krijgt het? Mooi geel? Of een beetje bruinig?

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

14

Re: Bananenconfituur

Klinkt goed, die ga ik onthouden!

Groetjes, Nienke
Learning from every cake

15

Re: Bananenconfituur

beetje bruin-gelig ;)
ik heb ook een potje dulche de leche staan en moet nu op de etiketten kijken (substantie is natuurlijk ook wel anders), dus caramelkleurig

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

16

Re: Bananenconfituur

Het klinkt erg lekker! Ik ben gek op banaan.

Word het niet snotterig ofzo?

17

Re: Bananenconfituur

ga ik ook es proberen...in combi met dulce de leche moet het goddelijk zijn...enmet choco..och jee...veeeels te lekker....

Voor elke minuut die je boos doorbrengt, verlies je 60 seconden geluk!!
Time will tell it allemaal wel!

18

Re: Bananenconfituur

ok dank je Carien!
Tis erg lekker trouwens

19

Re: Bananenconfituur

Liekie schreef:

ga ik ook es proberen...in combi met dulce de leche moet het goddelijk zijn...enmet choco..och jee...veeeels te lekker....

Zo'n combi had ik inderdaad ook in m'n hoofd :Y  :9  :lol: ; nu hebben we eerst pepernotenbotercrème met gebakkenappeltjesroom; echt super :9  :9 .

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

20

Re: Bananenconfituur

Dit lijkt me een leuk recept voor op de site zelf :) Moet er nog wel een foto bij ;)

Eén van de dames die dit al gemaakt heeft, foto? Van een potje of een gevulde taart? :)

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

21 Laatst bewerkt door sam (26-11-2010 21:07)

Re: Bananenconfituur

Is deze foto bruikbaar?? (fotografie is niet zo mijn grootste talent :s )
Indien te donker, kan ik morgen (in daglicht) nog wel eens opnieuw proberen.

groetjes sam
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ESQJCRWW-D.jpg

22

Re: Bananenconfituur

Hij is bruikbaar, maar als je het nog eens wilt proberen bij daglicht? Graag :Y

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

23

Re: Bananenconfituur

het halfvolle potje is bananenconfituur, de volle is dulce de leche

http://www.mijnalbum.nl/Foto-L4RDEEA6-D.jpg

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

24

Re: Bananenconfituur

Hij is toegevoegd aan de recepten op de site :)

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2 … confituur/

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

25

Re: Bananenconfituur

Jozien schreef:

Hij is toegevoegd aan de recepten op de site :)

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2 … confituur/

Groetjes, Jozien.

Leuk! Sorry .. nog geen tijd gehad voor nieuwe foto bij daglicht :s