Onderwerp: Bananenconfituur
hallo allemaal,
In de libelle van deze week staat een recept van bananenconfituur dat ik eens geprobeerd heb. Snel klaar, heeeeel lekker en ook heel geschikt om taarten mee te vullen lijkt me zo. Ik veronderstel dat ik het recept hier wel mag zetten?
Benodigdheden:
1kg gepelde bananen
750 g suiker
sap van 1 citroen (ik heb 75ml citroensap uit een flesje gebruikt)
1 koffielepel kaneel
1 eetlepel rum
1/2 glas water
Werkwijze:
Snij de bananen in plakjes
Doe ze samen met de rest van de ingrediënten in een pan en breng dit aan de kook
Zet het vuur lager en laat het mengsel verder pruttelen
Ondertussen blijven roeren en schuim afschuimen
Doe dit totdat de confituur voldoende ingedikt is (ik heb dit 20 min gedaan). De confituur wordt ook nog stijver bij het afkoelen
Neem de confituur van het vuur, laat afkoelen en verdeel in potjes
KLAAR
groetjes samantha
. Is een koffielepel hetzelfde als een theelepel 
Ik lees dat soort dingen altijd als bv.: "een scheppie kaneel" Net zoveel als jou zelf lekker lijkt dus!
)
Moet er nog wel een foto bij
)
