hello bedankt voor dit verhelderende topic
mijn taartje staat in de oven en het licht werkt niet meer dus benieuwd hoe hij eruit gaat komen,
maar over het beslag: TOP!
ik gebruikte 6 eieren ipv 5 in het recept omdat ik ze nogal klein vond, gewogen 60 gram, die van mijn eigen kippetjes zijn 70 g per stuk, dat scheelt nogal.
En omdat ik tegelijk aan de telefoon zat te kwebbelen heb ik lekker lang gemixed met de gardes op de hoogste stand, met warme eieren én daarbij nog boven een kom warm water...
Tot mijn verbazing werd het lobberige kapsel steeds luchtiger, elastisch en bijna stevig tegelijk, het rees bij wijze van mijn mengkom uit en het was nog net of er geen pieken op kwamen. Geen problemen gehad met inzakken toen ik de bloem erbij deed. Nogmaals verbaasd.
heb op 6 eitjes 150 gr suiker gebruikt + 125 g bloem, 15 g cacao en 10 g maizena.
Nu hoop ik natuurlijk dat ie niet gaat inzakken maar het kapsel zag er echt heel mooi uit!
groetjes,
Gaëlle