Onderwerp: Bekleden met fondant
Hallo allemaal,
Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met het decoreren van taarten. Ik had eerst marsepein aangeschaft en mijn taarten lukten redelijk goed. Helaas vond de marsepein niet zo'n aftrek op verjaardagen, dus nu fondant besteld. Maar wat een drama!!! Ik heb nu 3 taarten geprobeert te bekleden met fondant, maar het is een en al ellende... Begin de moed nu echt een beetje op te geven.
De fondant (funcakes) scheurt aan alle kanten en het lukt me niet om het strak om de taart te krijgen. Resultaat: een hobbelige taart vol met scheuren . Wat doe ik toch verkeerd?
Ik kneed de fondant lang genoeg zodat het goed soepel wordt. Ik gebruik een tafelzeil om het over de taart te leggen. Ik heb geen smoother, dus strak maken doe ik met mijn handen. Maar voordat ik maar kan beginnen met de kreukels weg te duwen is het fondant al op talloze plekken gescheurd...
Wie heeft er tips voor mij?
Alvast bedankt!
Groetjes (een radeloze) Minke