Onderwerp: Biscuit bijsnijden voor het vullen, afsmeren en bekleden?
Als ik mijn biscuit uit de oven haal zit er meestal een soort bobbel op. Als ik 'm dan onderste boven stort op een rooster zakt dat gelukkig wel weer in. Dan draai ik 'm nog een keer (wel onderste boven houdend, gewoon om z'n as) om een gelijkmatiger te laten zakken.
Maar ik hou altijd een soort van loze ruimte aan de zijkanten, het midden van de onderkant blijft iets hoger zitten. Dat verklaard misschien ook dat ik moeite blijf houden met het recht naar beneden bekleden van de taart. Ik moet altijd een sierrand erop plakken om het toonbaar te maken. Met afsmeren is deze loze ruimte niet op te vullen.
Is het dan verstandig om de biscuit voortaan aan de onderkant bij te snijden? Hoe doen jullie dat of hebben jullie dat probleem niet?
Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is, het is een beetje lastig te omschrijven.