1 Laatst bewerkt door elisahholl (29-10-2010 18:02)

Onderwerp: Taartvulling, iets fruitigs (vervolg)

Ik heb een laagje geprobeerd (tussen boerencake voor het gemak) met eerst kersenjam en daar bovenop slagroom met kersenjam erdoor heen. Het was de bedoeling om 1 laag van dit te doen en de andere laag met kersenbavaroise, maar de laag met jam en slagroom is echt veeeel te zoet. Ligt dat aan de kersenjam, is aardbeien bijvoorbeeld wat frisser?

In dat geval is een laag aardbeienbavaroise en een laag botercreme (of vanillecreme?) met verse plakjes aardbei misschien beter? Of heeft iemand een betere tip voor laag nr 2? Wil geen jam gebruiken, vind het te zoet!

Anders ga ik terug naar een laag aardbeienbavaroise en een laag mergpijpjesvulling. Ik had eerder een taart met een laag mascarpone/aardbeien en een laag mergpijpjes en die was echt heerlijk, maar omdat deze taart voor dezelfde doelgroep is (familie) wil ik het liefst weer wat anders...

Wie helpt?

2

Re: Taartvulling, iets fruitigs (vervolg)

Boerencake op zich is al echt machtig.  Dat kan je niet vergelijken met biscuit.

Kersenjam vind ik zelf niet te zoet. Aardbeienjam vind ik zoeter. Ikzelf gebruik het liefst viervruchtenjam.

Hoeveel suiker had je gedaan door de slagroom? misschien kan je minderen met suiker of helemaal weglaten en er alleen wat vanillesuiker doorheen doen?

Een laag vanillebotercrème met plakjes verse aardbeien en als tweede laag aardbeienbavaroise klinkt goed.

3

Re: Taartvulling, iets fruitigs (vervolg)

Ja ik wil dus helemaal geen jam. Daar zit gewoon meer dan 50% suiker in en dus is het hartstikke zoet. Als je gewoon aardbeien eet zonder suiker is het eerder zuur dan zoet en ik dacht dat dan een laagje vanillecreme (botercreme met vanille?) weer een goed contrast zou zijn met de zurige aardbeien... (zuur is dus goed in dit geval ;)) lekker fris en fruitig is de bedoeling.

Andere tips zijn ook nog steeds welkom!

4

Re: Taartvulling, iets fruitigs (vervolg)

mag ik vragen waarom je hier een nieuw topic voor opent?
dit past prima bij je andere onderwerp en daar had je al mensen die je hielpen. ik denk dat je meer reacties had gekregen, wanneer je deze post in je andere topic had gezet.

jam zit veel suiker in, maar in BC ook hoor ;) heel veel zelfs
ik heb wel eens een laag 1:2:2 meringue botercreme gemaakt met daar verse aardbeien op, heerlijke combinatie en niet extreem zoet.
alleen de verse aardbeien van dit moment hebben niet meer die lekkere smaak van in de zomer, dat is wel jammer
aardbeienmousse van koenie is ook zeker een aanrader (zie recepten)

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

5

Re: Taartvulling, iets fruitigs (vervolg)

Ok. Bedankt. En sorry.