1

Onderwerp: Chocobiscuitmix funcakes mislukt, help! (rijst slecht, word bol)

Op de beurs heb ik vanalles gekocht, oa de Chocoladebiscuitmix van funcakes.

Aan de zijkanten blijft deze erg laag, wel komt er een bolling op.
Hoe kan dit? En beter, wat er aan te doen?

Ik heb alles exact gedaan zoals op het pak staat.

(voor een 24cm vorm heb ik:
330gram mix, 200gram ei (4M dus), 75ml water gebruikt.
Ik heb 8min op hoogste stand gemixt, en 3min op laagste stand.
De oven heb ik tot 140gr voorverwarmd omdat ik weet dat hij warmer word dan dat hij aangeeft,
en ik heb 40 min gebakken.)


De biscuit is wel goed van smaak en struktuur,
het is gewoon puur het bol en niet zoveel rijzen wat fout gaat.

(de hoogte met bol, op het hoogste punt dus, zal zo'n 5/ 6 cm geweest zijn,
aan de randen hooguit 3cm)



(Ik heb ook de gewone biscuitmis van funcakes,
deze rees ook met een flinke bol, maar na omdraaien en er een houten plank op gelegd te hebben was deze alsnog 7cm hoog!
Ook dit was de 24cm vorm)



Ik heb al vanalles bij de zoekfunctie ingetypt, maar kan hier geen antwoorden op vinden.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: Chocobiscuitmix funcakes mislukt, help! (rijst slecht, word bol)

Je kan mss de mix alvast bij de randen hoger uitsmeren dan in het midden, en misschien nog een wat lagere temperatuur. Ik bak ook altijd vrij laag, maar rijst super!

Maar ik vind wel dat choco minder hard rijst dan de gewone mix. Dus evenhoog zou het (bij mij) niet worden.

Groetjes, Linda

3

Re: Chocobiscuitmix funcakes mislukt, help! (rijst slecht, word bol)

Ik zal het eens proberen met een nog wat lagere temperatuur,
en een kuil in het midden te maken.

Nog meer tips?...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: Chocobiscuitmix funcakes mislukt, help! (rijst slecht, word bol)

bij chocobiscuit moet er wel meer in de vorm dan de biscuitmix verhoudingen, heb je in de tabel gekeken?

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=72051

zelf vind ik nl ook, dat ze wel mooi luchtig is, maar laag blijft, dus doe er goed veel in...

Groetjes, Dorothea.

5

Re: Chocobiscuitmix funcakes mislukt, help! (rijst slecht, word bol)

@ Dot,

nee, ik had niet in de tabel gekeken,

ik had gewoon de verhoudingen aangehouden die funcakes aangaf.

Wat meer mix maken dus, gaan we ook proberen, bedankt voor de tip!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6 Laatst bewerkt door Siena (26-10-2010 20:23)

Re: Chocobiscuitmix funcakes mislukt, help! (rijst slecht, word bol)

Nou, zoals belooft zou ik alle tips uitproberen, dat waren:

- meer mix gebruiken
(de verhoudingen voor 1maat grotere bakvorm dan je werkelijk gebruikt,
ik heb voor mijn 24cm bakvorm dus niet de verhoudingen voor de 25cm gebruikt, maar die voor de 30cm)

- de temperatuur gelijdelijk opvoeren.
(voor hetelucht van 100 - 120 -140 graden, elke stand ongeveer evenlang,
dus bij een baktijd van in totaal 45 min:
15min 100gr, 15min 120gr, 15min 140 graden)
Omdat mijn oven heter word dan hij aangeeft heb ik voorverwarmd op 75 graden,
en bij het inzetten van de vorm op 100graden gezet

- een kuil maken in het midden, de randen wat verhogen met mix


Ik moet zeggen, hij komt veeeel gelijkmatiger omhoog!
Ook word hij veeeeel hoger dan mijn vorige chocobiscuit!


Helemaal happy dus  :Y



(alleen was ik vergeten dat mijn moeder, voor wie ik deze taart bak,
de bolling juist wel mooi vond  O-)  :grr: ,
ik heb de temperatuur nu dus wat vlotter opgeschroefd  :+ )

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!