Slap en waterig klinkt als teveel vocht. Je schrijft er niet bij of je bc-mix gebruikt hebt of 1:1 bc, maar de oplossing ligt zo te horen dus in het verminderen van de hoeveelheid vocht. En dan moet je je realiseren dat vocht niet alleen van water (in het geval van bc-mix) komt, maar ook van het type boter (in margarine zit meer vocht dan in roomboter) en aardbeiensaus klinkt ook vochtiger dan bijv. aardbeienjam.
Nu maak ik zelf altijd botercreme met de mix en voeg daar altijd al minder water aan toe dan aangegeven staat, gewoon voor alle zekerheid
. De enige keer dat ik een smaakje toevoegde aan de afsmeercreme was dat mbv Saromapoeder,geen extra vocht dus, maar ik kan me zo voorstellen dat wanneer je er een saus/jam/oid aan toevoegt, je nóg minder water toevoegt.
En idd vooraf de boter goed romig kloppen, één van m'n allereerste keren was de boter achteraf gezien nog te koud, waardoor de crème niet goed mengde en ook wat waterig bleef, met een smeltende taart als gevolg. 