Onderwerp: Rolfondant maken: een koud kunstje?
Dag allemaal,
Ik ben nieuw op het forum. Ik ben al een hele tijd gefascineerd door taarten, cupcakes etc en heb beslist me er zelf ook aan te wagen.
Dit weekend ging ik vol goeie moed aan de slag. Ik probeerde rolfondant te maken. Ik had geen glucose en ook geen glycerine maar ik vond op internet een alternatief recept (met gewone ingrediënten). Toen ik wou uitrollen plakte de hele boel aan de ondergrond en de rol (hoewel ik alles met olie had ingesmeerd).
Kan er iemand mij vertellen hoe:
-ik de perfecte rolfondant maak
-ik deze bewaar zodat het zo lang mogelijk houdbaar blijft
-waar ik de bijzondere ingrediënten kan halen (er rekening mee houdend dat ik in België woon)
Alvast bedankt!


Marshmellowfondant is idd wel makkelijk te maken en verder kan je vanuit Belgie ook prima bestellen in de hebshop!
overweeg ik toch om suikerpasta te kopen. In een andere topic las ik dat witte kopen en zelf kleuren het meest voordelig is (lijkt me ook aangezien je anders meteen zo'n grote hoeveelheid in één kleur hebt.