1

Onderwerp: koekjes deeg wat door een koekjesspuit kan

Het onderwerp zegt het al ik zoek het recept van koekjes die door een koekjesspuit van de liddl kan. Het enige wat ik vond was deeg voor sprits maar dat kun je niet zo goed versieren,denk ik
alvast bedankt  nelly

Re: koekjes deeg wat door een koekjesspuit kan

Ik gebruik eigenlijk allleen het volgende recept. Dat is niet te dik deeg, anders gaat de koekjesspuit (bij mij is het een koekjespistool) kapot. Door de custard is het geel en ik moet zeggen dat het altijd met veel enthousiasme wordt gegeten.

Surinaamse custartd/maizena koekjes
   
Ingrediënten

    * 100 gr. vloeibare boter
    * 100 gr. suiker
    * 1 st. ei
    * 2 zakjes vanillesuiker
    * 200 gr. maizena, maar zelf gebruik ik liever custard
    * 1-2 eetlepels gekleurde snoepstippels voor op koekjes

Bereiden

Dit is het recept dat ik het meest heb moeten uitdelen. Ik heb gekregen van een Surinaamse. Zij bakte zij met maizena, zo hoort het eigenlijk ook, maar ik hou meer van custard. Ook bij het binden van tutti frutti of bv. rabarber kies ik voor de zoete custard variant.

- Verwarm de oven voor op 180 graden (het recept geeft 200 graden aan maar als je even niet oplet zijn ze dan te bruin)

- Mix de boter met het suiker. Voeg het ei toe en mix het samen met de vanille suiker lekker eventjes door.

- Voeg beetje voor beetje de custard toe. Voorzichtig, anders gaat het stuiven.

- Eigenlijk moet je nu hoopjes maken op een anti aanbakplaat /vel/bakpapier maar sinds een tijdje gebruik ik een koekjes schietpistool waarmee je allerlei vormen koekjes heel mooi kan spuiten. Het is ook niet een te dikke mix , dat is met zo'n pistool handig.

- Doe tot slot de gewone snoepstipjes bovenop het koekje.

- Bak de koekjes 12-20 minuten in de oven, hou ze in de gaten.

Het gaat geweldig ruiken. De koekjes moeten niet bruin worden, maar nog net geel blijven als je ze uit de oven haalt.

Laat ze afkoelen op de plaat.

Eet smakelijk, ze zijn heerlijk zoet, ruiken lekker, hebben een lekker kleurtje, iedere keer opnieuw een succes.

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

3

Re: koekjes deeg wat door een koekjesspuit kan

de meeste spuitkoekjes die ik ken zijn sowieso niet te versieren want dat maakt t alleen maar vies... ik maakte altijd maizenakoekjes met mama met zo'n spuit en dan met discodip erop maar das wel t wildste wat ik door n spuit heb gehaald ;)

4

Re: koekjes deeg wat door een koekjesspuit kan

zoethoudertje schreef:

Ik gebruik eigenlijk allleen het volgende recept. Dat is niet te dik deeg, anders gaat de koekjesspuit (bij mij is het een koekjespistool) kapot. Door de custard is het geel en ik moet zeggen dat het altijd met veel enthousiasme wordt gegeten.

Surinaamse custartd/maizena koekjes
   
Ingrediënten

    * 100 gr. vloeibare boter
    * 100 gr. suiker
    * 1 st. ei
    * 2 zakjes vanillesuiker
    * 200 gr. maizena, maar zelf gebruik ik liever custard
    * 1-2 eetlepels gekleurde snoepstippels voor op koekjes

Bereiden

Dit is het recept dat ik het meest heb moeten uitdelen. Ik heb gekregen van een Surinaamse. Zij bakte zij met maizena, zo hoort het eigenlijk ook, maar ik hou meer van custard. Ook bij het binden van tutti frutti of bv. rabarber kies ik voor de zoete custard variant.

- Verwarm de oven voor op 180 graden (het recept geeft 200 graden aan maar als je even niet oplet zijn ze dan te bruin)

- Mix de boter met het suiker. Voeg het ei toe en mix het samen met de vanille suiker lekker eventjes door.

- Voeg beetje voor beetje de custard toe. Voorzichtig, anders gaat het stuiven.

- Eigenlijk moet je nu hoopjes maken op een anti aanbakplaat /vel/bakpapier maar sinds een tijdje gebruik ik een koekjes schietpistool waarmee je allerlei vormen koekjes heel mooi kan spuiten. Het is ook niet een te dikke mix , dat is met zo'n pistool handig.

- Doe tot slot de gewone snoepstipjes bovenop het koekje.

- Bak de koekjes 12-20 minuten in de oven, hou ze in de gaten.

Het gaat geweldig ruiken. De koekjes moeten niet bruin worden, maar nog net geel blijven als je ze uit de oven haalt.

Laat ze afkoelen op de plaat.

Eet smakelijk, ze zijn heerlijk zoet, ruiken lekker, hebben een lekker kleurtje, iedere keer opnieuw een succes.

bedankt voor je recept ik zal laten weten hoe het ging
groetjes nelly

5

Re: koekjes deeg wat door een koekjesspuit kan

en wij maken t overigens met vaste boter...

Re: koekjes deeg wat door een koekjesspuit kan

Ik heb het recept van een collega gekregen maar de maizena vervangen door custard, lekker wat zoeter en mooie kleur.

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

7

Re: koekjes deeg wat door een koekjesspuit kan

bedankt voor het recept
ga het straks eens uitproberen

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

8

Re: koekjes deeg wat door een koekjesspuit kan

ik had zo'n spuit eens bij de AH gekocht. Toen heb ik allerhande gemaild voor een recept en gekregen.
Maar eigelijk vond ik het een onding. Vorige week kwam ik hem weer eens tegen en heb hem weggekieperd.... :D

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.