1 Laatst bewerkt door esmata (16-10-2010 07:34)

Onderwerp: Lekkende taart?? hoe kan dit

Dames een vraagje want ik kom er niet uit.
Ik heb een stapeltaart gemaakt benden rood boven zwart,
in de berging bewaard, nu pak ik hem vanmorgen is aan de achterkant zwart "vocht" zoet smakend naar beneden gelopen over mijn rood heen.
wat kan ik eraan doen om dit te voorkomen?? help!

Zuster taart

2

Re: Lekkende taart?? hoe kan dit

wat voor vulling heb je gebruikt en heb je een dijkje gemaakt? Dat zou namelijk een hele boel kunnen verklaren  :think:

Veel liefs Rafaëla

3

Re: Lekkende taart?? hoe kan dit

waarmee heb je afgesmeerd?

Re: Lekkende taart?? hoe kan dit

en is die berging wel gunstig qua luchtvochtigheid???

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Lekkende taart?? hoe kan dit

Ik heb hem afgesmeerd met botercreme, die deze keer opvallend lekker gelukt was.
misschien is het inderdaad te vochtig in de berging.. mar het was zo lekker koud :(
nou een update over de taart: heel de laag marsepijn overnieuw gedaan en gauw geserveerd  ;)  het smaakte  :thumb:

Zuster taart

6

Re: Lekkende taart?? hoe kan dit

sssttttttt.... tis marsepEIn.....

(Hoewel deze taart je wel pijn heeft gedaan (figuurlijk) begreep ik....  :D.)

7

Re: Lekkende taart?? hoe kan dit

Heb je bc van de mix gemaakt of 1:1? Want bij de mix gebruik je water en daar kan je probleem aan liggen!

Gelukkig dat het toch nog is gelukt en dat het lekker smaakte  :thumb:

Veel liefs Rafaëla

8

Re: Lekkende taart?? hoe kan dit

Ik gebruik toch vaak de funcakes mix om af te smeren. (omdat ik hem erg lekker vindt eigenlijk)
De ene x heb ik totaal geen last, de andere x is het mis.

Gister was het opeens weer raak en toen realiseerde ik me dat ik deze taart wat dikker had afgesmeerd als dat ik gebruikelijk doe.
Het lijkt er op dat het risico van lekkende taarten bij de mix groter wordt naarmate het laagje creme om af te smeren dikker is.

Groetjes Alexandra
http://www.lekkertaart.nl