Onderwerp: Is Zeelandia marsepein altijd zo kneedbaar?
Voor iemand die binnenkort een met marsepein beklede taart wil, heb ik pasgeleden een paar kilo Zeelandia marsepein 1:3 gekocht. Ik werk amper met marsepein, mijn vorige portie was een kiloblok hier uit de webshop, ik weet niet eens meer welke soort eigenlijk.
Maar dat blok was echt stevig, ik moest heel flink kneden voordat dat soepel werd. De marsepein die ik nu binnenkreeg is veel zachter/soepeler, ik kan er door het plastic heen deuken in duwen.
Vraag aan de ervaringsdeskundigen: hoort dit zo? Was mijn vorige blok marsepein belachelijk hard of is deze te soepel? (ik maak me wat zorgen nadat ik een keer kant-en-klare mmf probeerde die ook zo soepel was, maar die bij het bekleden enorm scheurde op de rand van de taart).
Kunnen jullie me geruststellen of moet ik toch nog stevige(r) marsepein bestellen om erdoorheen te doen oid? (en zo ja: welke dan precies?)