Rogel Taart Met dulce de leche Mijn Oma
400 gr meel
1 ei
8 eidooiers
2 lepels alcohol
2 lepels water
2 lepels suder
50 gr boter op kamer temperatuur
500 gr Dulce de Leche Mijn Oma
4 eiwitten
8 lepels suiker
Plaats het meel op het aanrecht in een kring. Plaats in het midden een ei, de eidooiers, de boter, het water, de suiker en de alcohol.
Samenvoegen beetje bij beetje totdat er een glad deeg ontstaat. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in 10 stukken en rek ieder ervan zo dun mogelijk uit totdat er cirkels van 30cm doorsnede ontstaan.
Bak in een warme oven (180°C) tot ze goudkleurig zijn. Laat afkoelen.
Besmeer iedere cirkel van deeg met Dulce de Leche en plaats de verschillende lagen op elkaar. Maak een stevige schuim met de eiwitten en de suiker bedek de taart hiermee.
Dulce de Leche Mijn Oma,gaat heel goed samen met bosvruchten, als ook met sinaasappelen en citroenen.
