1

Onderwerp: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

Sorry! Tijdje geleden dat ik iets postte, maar studie en werk had even voorrang, zelfs boven taarten.

Ik heb 5kg cake mix gekocht, voor het eerst.
Mén dat spul komt omhoog :D

Anyway, hoort het zo fluwelig zacht te zijn als het er uit komt?
Hoe lang laten uitdampen? (25cm)

Ik had begrepen dat het lekkerder was en beter snijbaar na 1 nachtje in de vriezer. Klopt dit?

Groetjes

D

De meneer van mevrouwtaart

2

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

oh, resultaart 1 van (laag) 15cm vormpje.
Onderkant en binnenkant, subliem zacht. Eeerste keer dat ik echt zo'n slagroomtaart kapsel idee had. Heel anders dan eigen gemaakte cake.

Echter, doordat hij ontzettend bol kwam te staan bij het bakken is de bovenkant eenvoudig 'los te pellen' van de goed gebakken midden en onderkant. Er zit als het ware een laagje ongebakken mix nog tussen. Komt dit doordat ik teveel mix heb gebruikt?

De meneer van mevrouwtaart

3

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

Heb je nou biscuitmix of cakemix? Dat zijn nl 2 verschillende mixen. Ik gok op biscuit omdat je het over "slagroom taart kapsel" hebt.

Je moet 'm sowieso goed af laten koelen voor je het kan verwerken. Liefst een nacht in een plastic zak en als je het kan invriezen wordt het idd het lekkerst.

Als je een ongebakken laagje hebt heb je niet te veel mix, maar moet ie iets langer in de oven. Dat is dan gewoon niet gaar geworden. Wat ik zelf trouwens tegen dat bolle doe is meteen na het bakken uit de vorm storten en dan zo op zijn kop af laten koelen. Dan plet je die bolling meteen zeg maar.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

Nee, doordat je oven te heet stond :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

ik heb inderdaad 'biscuit' deeg gekocht 5kg.
Dacht dat dit overeenkwam met de eigen bereiding ei, meel, maizena, suiker zoals op dit forum, maar dat zal dan cake geweest zijn.

Maarja, ook leuk te proberen :)
Toch, was ik eerder benieuwd naar de taart-cake mix. Nu moet ik weer dikke verzendkosten betalen bij een nieuwe order en ik heb verder niets te bestellen plus geen geld meer :(

De meneer van mevrouwtaart

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

Biscuit is ook inderdaad ei, bloem, maizena en zout. In de biscuitmix zit dat ook plus nog wat andere dingetjes waardoor het nooit kan mislukken :)
In cake zit altijd boter, maar daar heb je toch geen mix voor nodig??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

ah ok dan bedoelde ik idd niet die mix :) cake maak ik gewoon met zelfr bakmeel - boter - suiker - ei
200gr 200gr 200gr 4 ei

De meneer van mevrouwtaart

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

Zonder zelfrijzend bakmeel gaat het ook goed, maar dan moet je wel goed kloppen :)
Ik maak hem zelf met 250 boter, 250 suiker, 200 bloem en 200 ei en zout natuurlijk :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

Irritant, het liefst zou ik mijn oven op 155 willen zetten.
want met 38 minuten @ 160 graden in mijn hetelucht (combimagnetron oven) is de onderkant perfect, maar zou ik de bovenkant nog nét niet helemaal perfect. Stapje lager is 150 graden, dat ook eens proberen op bv 43 min? 42 min op 160 graden was iig te donker. Das niet lekker  :x

De meneer van mevrouwtaart

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

Ik zou hem in dat geval zeker op 150 graden zetten, misschien zelfs 140 graden.
Dan kan hij mooi gelijkmatig rijzen en gaar worden :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

combimagnetronnen zijn sowieso niet allemaal even makkelijk om mee te bakken. De vorige die ik had ging prima, maar die ik nu heb bakt op hete lucht stand evengoed alleen van boven. Echt flut dus, maar was ook supergoedkoop moet ik er eerlijk bij zeggen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

12

Re: biscuit mix , eerste ervaring: vragen!

Heb hier ook een combimagnetron. Heb er ook een oventhermometer erbij. Wanneer ik de oven op 220 graden verwarm geeft de meter 170 graden aan. Dus voor mij is het dus warmer zetten dan het in werkelijk is.

Wat jij denk ik bedoeld met het loslaten van het randje.
Je hebt je taart gebakken en daarna stort je deze op zijn kop.
Het buitenste randje laat dan los. De taart is wel goed gaar.
Dit zou kunnen zijn dat je het bakblik hebt afgewassen met zeep.
Of er een bakpapiertje in leggen, wil ook wel eens helpen.
Taartblik op taartpapierzetten en omtrekken, uitknippen en in je bakblik leggen.

Wanneer het echt nog ongebakken is dan iets langer in de oven!

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.