Nou nou, t'is toch wat,
heb net een kapsel gebakken met de funcakesmix,
gewoon gedaan zoals op de verpakking, en dan voor 25cm vorm aangehouden.
(hoewel mijn springvorm zo'n 23cm is)
Je gelooft het niet, hij rijsde nu de pan uit! Stroomde gelukkig niet over.
Er kwam een behoorlijke bult op, maar door hem op de kop in de springvorm te doen met een houten snijdplank erop is hij nu mooi gelijk geworden,
net even opgemeten, in hij is 7,5cm hoog!
Wat me ook op valt is dat dit kapsel veeeeel fijner van structuur is!
(heb hem overigens wel op 135gr gebakken ipv 160graden,
wat ik normaal ook doe met het basis biscuit recept)
Ik snap alleen niet waarom de mix wel zo goed omhoog komt,
(juist omdat je alles met je mixer doorelkaar mixt)
en met het basisrecept niet....
Ook snap ik niet waar het grote verschil in struktuur vandaan komt?
Kan het komen door te lang mixen?
De mix heb ik echt 8min op hoogste stand gedaan en 2min op de laagste,
terwijl ik de eieren bij het basisrecept 2min alleen mix(op de hoogste stand), dan 10 min met de suiker op de hoogste stand,
en dan nog 2min op de laagste stand.
website: One of a Cake! of
www.facebook.com/OneOfaCakeook voor prints op ouwel & frosty!