51

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

annastasia schreef:

Ik heb zojuist een oventhermometer gekocht bij de hema voor €3,

M'n combi op 180 ingesteld, maar de thermometer geeft maar 150 aan

Ik heb me wel al het volgende afgevraagd:
Wat werkt zeker:
- de (eerder) dure oven?
- het goedkope thermometertje?

Wie zegt dat die oventhermometer klopt? Of is dat zeker juist?
Gewoon een bedenking  :think:

Groetjes van Natascha!

52

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

M'n dure oven is kapot. Dus heb nu de combi gebruikt.
De thermometer klopt denk ik wel, aangezien deze ook met de temperatuur in huis overeenkomt.

Morgen wordt m'n ''goede'' oven gemaakt.

53

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

mijn biscuit wilde ook maar niet hoger worden
na mijn oude kookboek erop nageslagen te hebben heb ik nu een biscuit van 6 cm hoog
hoop dat jullie biscuit ook beter gaat worden
anders geef ik jullie wel mijn recept

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

54 Laatst bewerkt door Siena (01-10-2010 19:18)

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Hoi hoi allemaal,

een oventhermometer is op zich geen slecht idee,
maar ik kan mijn oven zo en zo niet op alleen hetelucht stand zetten.

Ja, ik kan het wel doen, maar dan blijft hij koud,
ik moet hem dus wel op hetelucht stand met boven en onderwarmte zetten,
ik heb toch warmte nodig he...

Ik ga dus sparen voor een nieuwe oven,
en ondertussen uitproberen met bakken door de taart in een koude oven te zetten,
en dan de oven pas aan te zetten (op hetelucht met boven en onderwarmte dus)
want dat ging tot nu toe nog het best.
Niet ideaal, maar veel beter dan het bijna zwarte exemplaar,

op die manier rijst mijn kapsel een klein beetje en word hij licht bruin.

Nog even stoeien met op welke temperatuur ik de oven dan instel.


Bedankt voor het meedenken allemaal!



Oja, ik vroeg me idd ook af, kan wel een thermometer kopen,
maar wie zegt dat die de juiste temp aangeeft?

Ik heb al met een gewone thermometer gehad (voor mijn dochtertje) dat die dus een afwijking heeft.
(waardoor ze in de kraamweek veel te warm ingepakt werd omdat de kraamhulp dacht dat ze wat ondertemperatuur had)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

55

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

ellis78 schreef:

mijn biscuit wilde ook maar niet hoger worden
na mijn oude kookboek erop nageslagen te hebben heb ik nu een biscuit van 6 cm hoog
hoop dat jullie biscuit ook beter gaat worden
anders geef ik jullie wel mijn recept


Graag jouw recept. Heb al veel geprobeerd en probeer graag veel verschillende recepten uit.

56

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

bij deze
mijn beslag is gemaakt van
(voor taartje van 18/20 cm)
3 eieren
100 gram suiker
80 gram bloem of 60 gr bloem en 20 gr maizena
1 gr zout
2 gr bakpoeder

en dan hetzelfde mixen als gewone biscuitdeeg
ik heb vandaag 2x het aangegeven recept gemaakt voor een vorm van 24 cm rond
en die was ook 6 cm hoog
hopelijk lukt dit wel
o ja mijn oventemperatuur staat op 180 graden en dan 40 minuten
er staat in het kookboek dat je na 20 minuten de oven open kan maken om ff te kijken
dit heb ik dus gedaan omdat opeens me lampje v d oven het niet meer deet
en hij is niet ingezakt

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

@ Siena

Je kunt een oventhermometer zelf ijken, door hem in kokend water te houden. Water kookt bij 100 graden :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

58

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Siena schreef:

Hoi hoi allemaal,

een oventhermometer is op zich geen slecht idee,
maar ik kan mijn oven zo en zo niet op alleen hetelucht stand zetten.

Ja, ik kan het wel doen, maar dan blijft hij koud,
ik moet hem dus wel op hetelucht stand met boven en onderwarmte zetten,
ik heb toch warmte nodig he...

Ik ga dus sparen voor een nieuwe oven,
en ondertussen uitproberen met bakken door de taart in een koude oven te zetten,
en dan de oven pas aan te zetten (op hetelucht met boven en onderwarmte dus)
want dat ging tot nu toe nog het best.
Niet ideaal, maar veel beter dan het bijna zwarte exemplaar,

op die manier rijst mijn kapsel een klein beetje en word hij licht bruin.

Nog even stoeien met op welke temperatuur ik de oven dan instel.


Bedankt voor het meedenken allemaal!



Oja, ik vroeg me idd ook af, kan wel een thermometer kopen,
maar wie zegt dat die de juiste temp aangeeft?

Ik heb al met een gewone thermometer gehad (voor mijn dochtertje) dat die dus een afwijking heeft.
(waardoor ze in de kraamweek veel te warm ingepakt werd omdat de kraamhulp dacht dat ze wat ondertemperatuur had)

wie zegt dat een dure nieuwe oven geen afwijking hebt heb je weer dat thermometertje nodig (lol)
bij mij werd dus niets gaar of duurde veel langer dan andere hier.
gemeten en idd mijn oven temperatuur is lager dan aangegeven.
dus op andere temp gaan bakken en dan gaat het wel binnen de normale tijd.
waarschijnlijk geeft de jouwe een hogere temp aan als waar je m op hebt staan grof gezien klopt dat.
Ik hoefde het niet zo precies te hebben als bij babybilletjes.
Maar een nieuwe oven wil ik ook wel hoor.
Misschien is het voor jouw handig om de bovenwarmte later in te schakelen dan de onderwarmte.

Een taart moet voor mij  eetbaar blijven. Anders kan ik beter gaan kleien :9

59

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Suikertaartjes-Suuz schreef:

@ Siena

Je kunt een oventhermometer zelf ijken, door hem in kokend water te houden. Water kookt bij 100 graden :)

heel goed idee. Weet je het zeker

Een taart moet voor mij  eetbaar blijven. Anders kan ik beter gaan kleien :9

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Kijk hier maar:
http://www.tservice.nl/CMS/index.php?op … Itemid=191

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

61

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

sypeyu schreef:

...

Misschien is het voor jouw handig om de bovenwarmte later in te schakelen dan de onderwarmte.


ik zal eens kijken of dat kan, dat zou idd een optie zijn.

En natuurlijk hoeft de temperatuur niet zo nauwkeurig te zijn als bij babybilletjes,
het ging om het idee.
Maar idd, wie zegt dat een nieuwe oven geen afwijking heeft?!

De nieuwe oven was vanwege het feit dat ik niet op gewoon heteluchtstand kan bakken,
omdat die stand dus kapot is.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

62

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Kijk hier maar:
http://www.tservice.nl/CMS/index.php?op … Itemid=191


wauw, weer goed bezig SuikertaartjesSuuz.

Ik was trouwes net je website aan het bewonderen en zag nog een klein foutje,
bij smaken staat:

Doorgaans werk ik met cake, genoise en tarditionele  (traditionele moet dat dus zijn)

sorry dat ik het hier zet, maar wilde het toch even laten weten,
zulke tikfoutjes sluipen er soms in he.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

:o
Ga ik snel veranderen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

64

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Hoi.

ook die van mij wil niet lukken. Ik ga nu de derde proberen. Het lijkt of hij van binnen niet gaar wil worden. De bovenkant is al bijna zwart maar van binnen nog klef.

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Dan staat je oven ook duidelijk te heet...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

66

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Nou nee, want dat dacht ik eerst ook..
Ik heb ook zo'n oventhermometer gekocht en hij geeft juist minder aan dan dat ie daadwerkelijk moet zijn. (zo wat een lange zin)
Ik heb een hetelucht en heb nu de derde keer het kapsel op de bodem gezet en niet op het rooster.

67

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

het kapsel moet je wel op een rooster zetten, anders kan de warme lucht er niet goed bij van de onderkant.

hoe warm staat je oven dan? en wat geeft de thermometer aan?

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

68

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Mijn oven staat op 160 en mijn over geeft 110 aan.

De derde is ook weer mislukt. Ik doe het trouwens van biscuit mix.
Het kapsel krijgt een kuil in het midden en komt niet mooi omhoog.

Ik wordt er een beetje moedeloos van.

69

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

De taart is uit de oven. Hij is wel gaar maar er zit een klein kuiltje in. Heb de deur tussentijds niet open gehad.

70

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

http://i128.photobucket.com/albums/p176/zeeta1512/kapsel1.jpg

http://i128.photobucket.com/albums/p176/zeeta1512/kapsel.jpg

Zo zijn ze uit de over gekomen.
Anders moet ik het kapsel maar omkeren.

71 Laatst bewerkt door Siena (02-10-2010 16:04)

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Noenoe,

hij ziet er helemaal niet slecht uit hoor!

en de meesten keren het kapsel om, dan krijg je gegarandeert een superstrakke taart.
Zou het knap vinden als iemand de bovenkant net zo strak kan bakken als de onderkant...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

72 Laatst bewerkt door Siena (11-10-2010 13:12)

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Helaas...

mijn biscuits blijven maar hol worden tijdens het bakken.
Op de beurs heb ik uit wanhoop dan toch maar biscuitmix van funcakes gekocht,
ga dat straks uitproberen. (zodra de kleine slaapt)

De (basis) biscuits worden al wel iets beter,
ik had namelijk steeds nog de bakplaat onder het rooster zitten,
en tja, dan kan de warme lucht natuurlijk niet goed overal bij.



Iemand nog een tip? Ook ik zou toch een basisbiscuit moeten kunnen bakken?
(zonder kuil in het midden)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

73 Laatst bewerkt door Siena (11-10-2010 16:10)

Re: biscuit wil maar niet lukken (wordt niet hoger tijdens bakken)

Nou nou, t'is toch wat,

heb net een kapsel gebakken met de funcakesmix,
gewoon gedaan zoals op de verpakking, en dan voor 25cm vorm aangehouden.
(hoewel mijn springvorm zo'n 23cm is)

Je gelooft het niet, hij rijsde nu de pan uit! Stroomde gelukkig niet over.
Er kwam een behoorlijke bult op, maar door hem op de kop in de springvorm te doen met een houten snijdplank erop is hij nu mooi gelijk geworden,
net even opgemeten, in hij is 7,5cm hoog!

Wat me ook op valt is dat dit kapsel veeeeel fijner van structuur is!
(heb hem overigens wel op 135gr gebakken ipv 160graden,
wat ik normaal ook doe met het basis biscuit recept)


Ik snap alleen niet waarom de mix wel zo goed omhoog komt,
(juist omdat je alles met je mixer doorelkaar mixt)

en met het basisrecept niet....

Ook snap ik niet waar het grote verschil in struktuur vandaan komt?

Kan het komen door te lang mixen?

De mix heb ik echt 8min op hoogste stand gedaan en 2min op de laagste,
terwijl ik de eieren bij het basisrecept 2min alleen mix(op de hoogste stand), dan 10 min met de suiker op de hoogste stand,
en dan nog 2min op de laagste stand.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!