1 Laatst bewerkt door Valuna (02-10-2010 11:49)

Onderwerp: cake, hoe lang in oven?

ik weet niet of het hier goed staat maar ik ben voor het eerst een cake aan het bakken van koopmans en er staat op de verpakking 60-70 min op 150 graden onze oven heeft 160 of 140 heb 140 gedaan maar hoe lang moet hij er nu in?

en als hij inzakt of niet gaar is wat dan? en wat kan je het beste doen als de over klaar is

alvast bedankt

Re: cake, hoe lang in oven?

Ik zou hem een half uurtje op 160 zetten, en dan eens kijken hoe het gaat. Als hij erg onregelmatig rijst of al best bruin aan het worden is, kun je hem de rest van de tijd op 140 bakken. Zo niet, gewoon op 160 laten staan. Ik zou na drie kwarties nog eens gaan kijken, dan zie je ook of hij nog veel langer moet, of misschien maar een kwartiertje.
Baktijden zijn ook erg afhankelijk van de bakvorm die je gebruikt.
Je cake is klaar als een satéprikker er weer schoon uitkomt.

Je kunt hem het beste even in het blik laten afkoelen tot je het blik nog net niet op kunt pakken.
Dan meteen inpakken in folie en verder laten afkoelen. Dan in de koelkast zetten totdat je hem gaat gebruiken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: cake, hoe lang in oven?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik zou hem een half uurtje op 160 zetten, en dan eens kijken hoe het gaat. Als hij erg onregelmatig rijst of al best bruin aan het worden is, kun je hem de rest van de tijd op 140 bakken. Zo niet, gewoon op 160 laten staan. Ik zou na drie kwarties nog eens gaan kijken, dan zie je ook of hij nog veel langer moet, of misschien maar een kwartiertje.
Baktijden zijn ook erg afhankelijk van de bakvorm die je gebruikt.
Je cake is klaar als een satéprikker er weer schoon uitkomt.

Je kunt hem het beste even in het blik laten afkoelen tot je het blik nog net niet op kunt pakken.
Dan meteen inpakken in folie en verder laten afkoelen. Dan in de koelkast zetten totdat je hem gaat gebruiken.


hij staat er nu 1 uur in ongeveer en hij rijst goed en begint ook al bruin te worden heb 5 min extra gezet dit is op 140 graden

Re: cake, hoe lang in oven?

kan je dt ook invriezen net zoals biscuit en dan half uurtje voor gebruik ontdooien of werkt dit met cake anders    ? :think:

Re: cake, hoe lang in oven?

Ik vries regelmatig cakes in, maar nooit langer dan twee weken hoor.
Zorg dan dat je cake heel goed inpakt in twee lagen huishoudfolie én een laag aluminiumfolie of een diepvrieszak.
Ik haal hem de avond van tevoren uit de vriezer zodat hij in de koelkast kan ontdooien.

Een half uurtje van te voren is te kort hoor, dat ga je niet redden.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: cake, hoe lang in oven?

o bedankt. Ik wilde eigenlijk de eekhoorn uit de mjam maken, maar de cake dan al van te voren maken en invriezen, want ik zal mijn tijd nodig hebben met bekleden. Waarschijnlijk dan niet meer verstandig om hem klaar weer in te vriezen, toch ? Dan gok ik erop dat het me gaat lukken, lijkt me leuk voor het familieweekend, bedankt  :thumb:

7

Re: cake, hoe lang in oven?

Suuz, wordt de cake niet droog als je die in de koelkast bewaart?

Groetjes, Elly

Re: cake, hoe lang in oven?

Elly67 schreef:

Suuz, wordt de cake niet droog als je die in de koelkast bewaart?

Nee, want je pakt hem meteen luchtdicht in als hij nog warm is en dus nog niet al het vocht verdampt is. Het maakt in dat geval niet uit waar je hem zet, in of buiten de koelkast. Maar een dag (of twee) in de koelkast zorgt ervoor dat de cake veel fijner werkt.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/