Onderwerp: Royal icing
Mijn Royal icing word niet hard wat doe ik fout en hoe lang duurt het eigenlijk voordat het echt hart is
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » Royal icing
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Mijn Royal icing word niet hard wat doe ik fout en hoe lang duurt het eigenlijk voordat het echt hart is
Voor wat heb je de icing gemaakt? Dus waar zit het nu op?
en hoe of waarvan heb je het gemaakt?
ik heb het recept gebruikt van de site met eiwitpoeder
en ik heb het op een plastick mapje gedaan
ik wilde gewoon wat versieringkjes maken voor een taart
ik had namelijk gelezen dat als het droog is je het goed kan bewaren
maar ja dan moet het wel hart worden
en hoe lang is het nu al geleden dat je het hebt gespoten? En wat voor soort RI was het? Dus vloeibare, medium of stijve
ik heb geen idee ik denk medium en een uur of 4 geleden
er komen ook barstjes in als het droogt
4 uur is volgens mij nog wel kort maar goed, ik heb nog nooit iets 'los' van RI laten drogen, alleen maar direct op koekjes of taart. Op koekjes moet het ook lang drogen, 1 dag geloof ik, maar dat is dan vloeibare.
wat bij dit soort dingen ook wel eens helpt, moet je alleen wel engels kunnen lezen, is zoeken op het forum van cakecentral, bijvoorbeeld op cracks royal icing ofzo
ik weet er namelijk echt te weinig van af om te echt te kunnen helpen
oke thanks voor de tip
Het recept dat ik voor de royal icing gebruik is onderstaand, en bij mij drogen de bloemen erg snel. Het zou, volgens mij, kunnen liggen aan het eiwitpoeder, dat dat niet voldoende aanwezig was in je icing of teveel water.
Royal Icing (stijf samenstelling)
3 Glad gestreken eetlepels eiwitpoeder (meringue powder)
4 glad gestreken cups poedersuiker
5-6 eetlepels lauw-warm water.
Zorg dat de kom vetvrij is.
Doe de suiker en het eiwitpoeder in de kom, en meng het. Mix op lage snelheid, voeg het water toe en mix 7 tot 10 minuten op lage tot medium hoge snelheid, tot dat de icing niet meer glanst. Om uitdrogen te voorkomen, dek je de kom af met een vochtige vaatdoek .
Bewaren in een luchtdichte doos, tot 2 weken. Voor gebruik even doorroeren totdat het weer de juiste samenstelling heeft.
Het recept dat ik voor de royal icing gebruik is onderstaand, en bij mij drogen de bloemen erg snel. Het zou, volgens mij, kunnen liggen aan het eiwitpoeder, dat dat niet voldoende aanwezig was in je icing of teveel water.
Royal Icing (stijf samenstelling)
3 Glad gestreken eetlepels eiwitpoeder (meringue powder)
4 glad gestreken cups poedersuiker
5-6 eetlepels lauw-warm water.Zorg dat de kom vetvrij is.
Doe de suiker en het eiwitpoeder in de kom, en meng het. Mix op lage snelheid, voeg het water toe en mix 7 tot 10 minuten op lage tot medium hoge snelheid, tot dat de icing niet meer glanst. Om uitdrogen te voorkomen, dek je de kom af met een vochtige vaatdoek .
Bewaren in een luchtdichte doos, tot 2 weken. Voor gebruik even doorroeren totdat het weer de juiste samenstelling heeft.
thanks voor de reactie ik ga het gelijk proberen
nu lukt het wel
bedankt nog
Ik volg het ook even maar bedoel je met "cups" hetzelfde als eetlepels ? Ik heb nl van die maatlepels en daar staat ook cups op of bedoel je kopjes ?
Nee ben niet blondt maar wilde het graag even weten.
Ik volg het ook even maar bedoel je met "cups" hetzelfde als eetlepels ? Ik heb nl van die maatlepels en daar staat ook cups op of bedoel je kopjes ?
Nee ben niet blondt maar wilde het graag even weten.
1 cup = 250 ml ( ter vergelijk: 1 eetlepel = 15 ml )
1 cup = 250 ml ( ter vergelijk: 1 eetlepel = 15 ml
)
Dankjewel, dan kan ik dus gewoon die maatlepels gebruiken.
vraagje... moet het echt poedersuiker zijn of kan ik ook gewoon suikerbakkerspoeder gebruiken.. neem aan van wel toch?
Suikerbakkerspoeder is helemaal goed
Tnx Marianne.. dat dacht ik al... maar ik dacht even checken.. ga dit weekend mijn eerste RI avontuur aan..
vraagje... moet het echt poedersuiker zijn of kan ik ook gewoon suikerbakkerspoeder gebruiken.. neem aan van wel toch?
poedersuiker en suikerbakkerspoeder is het zelfde
poedersuiker is alleen een huis tuin en keuke benaming
Niet helemaal
Bij poedersuiker is het gebruikte antiklontermiddel zetmeel, bij suikerbakkerspoeder is dat glucose. Maar om te oefenen is poedersuiker prima hoor
dan doe je er toch zelf glucose bij
gewoon ff halen of zelf maken met Dextrose
die zetmeel doet verder niets met het resultaat
Er hoeft geen glucose bij
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » Royal icing
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.