1

Onderwerp: Royal icing

Mijn Royal icing word niet hard wat doe ik fout en hoe lang duurt het eigenlijk voordat het echt hart is

Re: Royal icing

Voor wat heb je de icing gemaakt? Dus waar zit het nu op?
en hoe of waarvan heb je het gemaakt?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Royal icing

ik heb het recept gebruikt van de site met eiwitpoeder
en ik heb het op een plastick mapje gedaan

4 Laatst bewerkt door Carol Vanessa (30-08-2010 19:34)

Re: Royal icing

ik wilde gewoon wat versieringkjes maken voor een taart
ik had namelijk gelezen dat als het droog is je het goed kan bewaren
maar ja dan moet het wel hart worden

Re: Royal icing

en hoe lang is het nu al geleden dat je het hebt gespoten? En wat voor soort RI was het? Dus vloeibare, medium of stijve

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Royal icing

ik heb geen idee ik denk medium en een uur of 4 geleden

Re: Royal icing

er komen ook barstjes in als het droogt

Re: Royal icing

4 uur is volgens mij nog wel kort :Y maar goed, ik heb nog nooit iets 'los' van RI laten drogen, alleen maar direct op koekjes of taart. Op koekjes moet het ook lang drogen, 1 dag geloof ik, maar dat is dan vloeibare.

wat bij dit soort dingen ook wel eens helpt, moet je alleen wel engels kunnen lezen, is zoeken op het forum van cakecentral, bijvoorbeeld op cracks royal icing ofzo
ik weet er namelijk echt te weinig van af om te echt te kunnen helpen :S

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Royal icing

oke thanks voor de tip :thumb:

10

Re: Royal icing

Het recept dat ik voor de royal icing gebruik is onderstaand, en bij mij drogen de bloemen erg snel. Het zou, volgens mij,  kunnen liggen aan het eiwitpoeder, dat dat niet voldoende aanwezig was in je icing of teveel water.

Royal Icing (stijf samenstelling)
3 Glad gestreken eetlepels eiwitpoeder (meringue powder)
4 glad gestreken cups poedersuiker
5-6 eetlepels lauw-warm water.

Zorg dat de kom vetvrij is.
Doe de suiker en het eiwitpoeder in de kom, en meng het. Mix op lage snelheid, voeg het water toe en mix 7 tot 10 minuten op lage tot medium hoge snelheid, tot dat de icing niet meer glanst. Om uitdrogen te voorkomen, dek je de kom af met een vochtige vaatdoek .
Bewaren in een luchtdichte doos, tot 2 weken. Voor gebruik even doorroeren totdat het weer de juiste samenstelling heeft.

Re: Royal icing

jose_m schreef:

Het recept dat ik voor de royal icing gebruik is onderstaand, en bij mij drogen de bloemen erg snel. Het zou, volgens mij,  kunnen liggen aan het eiwitpoeder, dat dat niet voldoende aanwezig was in je icing of teveel water.

Royal Icing (stijf samenstelling)
3 Glad gestreken eetlepels eiwitpoeder (meringue powder)
4 glad gestreken cups poedersuiker
5-6 eetlepels lauw-warm water.

Zorg dat de kom vetvrij is.
Doe de suiker en het eiwitpoeder in de kom, en meng het. Mix op lage snelheid, voeg het water toe en mix 7 tot 10 minuten op lage tot medium hoge snelheid, tot dat de icing niet meer glanst. Om uitdrogen te voorkomen, dek je de kom af met een vochtige vaatdoek .
Bewaren in een luchtdichte doos, tot 2 weken. Voor gebruik even doorroeren totdat het weer de juiste samenstelling heeft.

thanks voor de reactie ik ga het gelijk proberen

Re: Royal icing

nu lukt het wel
bedankt nog

13

Re: Royal icing

Ik volg het ook even maar bedoel je met "cups" hetzelfde als eetlepels ? Ik heb nl van die maatlepels en daar staat ook cups op of bedoel je kopjes ?
Nee ben niet blondt maar wilde het graag even weten.

Christine.

14

Re: Royal icing

keukentje schreef:

Ik volg het ook even maar bedoel je met "cups" hetzelfde als eetlepels ? Ik heb nl van die maatlepels en daar staat ook cups op of bedoel je kopjes ?
Nee ben niet blondt maar wilde het graag even weten.

1 cup = 250 ml ( ter vergelijk: 1 eetlepel = 15 ml ;) )

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

15

Re: Royal icing

Adrienne schreef:

1 cup = 250 ml ( ter vergelijk: 1 eetlepel = 15 ml ;) )

Dankjewel, dan kan ik dus gewoon die maatlepels gebruiken.

Christine.

16

Re: Royal icing

vraagje... moet het echt poedersuiker zijn of kan ik ook gewoon suikerbakkerspoeder gebruiken.. neem aan van wel toch?

17

Re: Royal icing

Suikerbakkerspoeder is helemaal goed :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

18

Re: Royal icing

Tnx Marianne.. dat dacht ik al... maar ik dacht even checken.. ga dit weekend mijn eerste RI avontuur aan..

Re: Royal icing

Kimh schreef:

vraagje... moet het echt poedersuiker zijn of kan ik ook gewoon suikerbakkerspoeder gebruiken.. neem aan van wel toch?

poedersuiker en suikerbakkerspoeder is het zelfde
poedersuiker is alleen een huis tuin en keuke benaming

20

Re: Royal icing

Niet helemaal :)
Bij poedersuiker is het gebruikte antiklontermiddel zetmeel, bij suikerbakkerspoeder is dat glucose. Maar om te oefenen is poedersuiker prima hoor :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Royal icing

dan doe je er toch zelf glucose bij
gewoon ff halen of zelf maken met Dextrose
die zetmeel doet verder niets met het resultaat

22

Re: Royal icing

Er hoeft geen glucose bij :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag