1

Onderwerp: stoofpeertjesvulling

Hallo allemaal,
Het is weer stoofperenstijd!
Omdat ik momenteel omkom in de stoofperen ben ik op zoek gegaan naar recepten.
Nu heb ik een recept gevonden voor stoofperenpudding die ook heerlijk is als vulling en ik jullie daarom niet wilde onthouden:

ingrediënten voor 4 personen:
-450 gr. Gare stoofpeertjes
-0.4 liter slagroom
-10 gr. Gelatine
-30 gr. Fijne tafelsuiker

Bereidingswijze:
Pureer de helft van de stoofperen.
Week de gelatine in koud water
Klop de slagroom met de suiker lobbig
Knijp de gelatine goed uit en verwarm deze met een heel klein beetje water in een pannetje tot het vloeibaar is. Roer dit door de perenpuree. Laat de puree nu op een koele plaats geleiachtig worden.
Snijdt de achtergehouden peertjes in blokjes en schep die door de perenpuree.
Schep voorzichtig de slagroom door de puree en laat dit minstens 3 uur opstijven.

edit Jozien: met dank aan Dot heb ik het recept kunnen terugplaatsen :)

2

Re: stoofpeertjesvulling

O man!
Lijkt me heerlijk, zal m snel uitproberen.
Eerst schoonmoeder lief aankijken voor wat stoofpeertjes :lol:

Hmmm, bleekselderij...
www.taartvancorinne.nl

3 Laatst bewerkt door Knutsel (23-09-2009 13:32)

Re: stoofpeertjesvulling

Klinkt erg goed.
Ik wil een herfst taart maken dit klinkt als een perfecte vulling gdaarvoor

4

Re: stoofpeertjesvulling

Ik ben gek op stoofpeertjes!!!! Lijkt mij een heerlijk recept.

Er bestaat meer in het leven dan taart maken. Taart eten!!!

5

Re: stoofpeertjesvulling

jammergenoeg is dit topic door de overzetting niet goed overgekomen, maar ik heb TS gemaild en hier het recept:

ingrediënten voor 4 personen:
-450 gr. Gare stoofpeertjes
-0.4 liter slagroom
-10 gr. Gelatine
-30 gr. Fijne tafelsuiker

Bereidingswijze:
Pureer de helft van de stoofperen.
Week de gelatine in koud water
Klop de slagroom met de suiker lobbig
Knijp de gelatine goed uit en verwarm deze met een heel klein beetje water in een pannetje tot het vloeibaar is. Roer dit door de perenpuree. Laat de puree nu op een koele plaats geleiachtig worden.
Snijdt de achtergehouden peertjes in blokjes en schep die door de perenpuree.
Schep voorzichtig de slagroom door de puree en laat dit minstens 3 uur opstijven.

Groetjes, Dorothea.

6

Re: stoofpeertjesvulling

Mmmm. Die ga ik heel snel uitproberen :P

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.