Onderwerp: stoofpeertjesvulling
Hallo allemaal,
Het is weer stoofperenstijd!
Omdat ik momenteel omkom in de stoofperen ben ik op zoek gegaan naar recepten.
Nu heb ik een recept gevonden voor stoofperenpudding die ook heerlijk is als vulling en ik jullie daarom niet wilde onthouden:
ingrediënten voor 4 personen:
-450 gr. Gare stoofpeertjes
-0.4 liter slagroom
-10 gr. Gelatine
-30 gr. Fijne tafelsuiker
Bereidingswijze:
Pureer de helft van de stoofperen.
Week de gelatine in koud water
Klop de slagroom met de suiker lobbig
Knijp de gelatine goed uit en verwarm deze met een heel klein beetje water in een pannetje tot het vloeibaar is. Roer dit door de perenpuree. Laat de puree nu op een koele plaats geleiachtig worden.
Snijdt de achtergehouden peertjes in blokjes en schep die door de perenpuree.
Schep voorzichtig de slagroom door de puree en laat dit minstens 3 uur opstijven.
edit Jozien: met dank aan Dot heb ik het recept kunnen terugplaatsen