Meelezers heb ik natuurlijk niet zoveel aan
Ik vraag me af of het met witte chocola wel zo lekker wordt, misschien moet ik het maar gewoon proberen! Het recept is als volgt....
Ingrediënten:
-1 pak digestives of andere koekjes, ik gebruik SPECULOOS OF BASTOGNE, jam
-250 gram roomboter
-100 gram bruine basterdsuiker
-1 zakje vanillesuiker
-50 gram cashewnoten (die laat ik achterwege ivm notenallergie vriend)
-400 gram donkere chocola, in dit geval dus WITTE CHOCOLA
-200 ml room
-3 eieren
-zout
-Bakpapier
Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes en smelt de boter, doe dit bij elkaar, totdat je een soort pasta krijgt.
Rooster de cashewnoten totdat ze een beetje bruin worden en sla ze een beetje plat en kruimig. Roer dit door je koekjes- en botermengsel
Neem een standaard taartvorm (laatste keer had ik geloof ik een 28cm vorm) en bekleed hem met bakpapier.
Verdeel het mengsel over de vorm en zet hem gedurende tien minuten op 220 graden in de oven.
Haal je vorm uit de oven en laat het afkoelen.
Smelt ondertussen in een pannetje de chocola, roer hier de helft van de room doorheen en kluts hier dan later je eieren bij. Gebruik een garde.
Voeg hier dan de suiker, een snufje zout en de vanillesuiker bij, totdat het een soort lobbig geheel wordt.
Schep dit mengsel op de koekjesbodem en zet hem gedurende een klein kwartier in de hete oven. Haal je taart eruit wanneer het mengsel is opgestijfd en hij nog donker is. Hij zal verder doorgaren terwijl hij afkoelt en het is heel belangrijk dat hij niet te gaar wordt.
Ik laat het weten of het is gelukt en smaakt! En ik zal m'n schoonmoeder een klein stukje geven en testen op de hoofdpijn
(gelukkig wil ze proefkonijn zijn 
just started