1

Onderwerp: Mudpie met witte chocolade?

Dag dames,

Ik heb een vraag. Ik heb vorige week een Mississippi Mudpie gemaakt met pure chocolade en oooo wat was ie lekkerrr :Y ! Nu wil ik eigenlijk eentje maken met witte chocolade omdat m'n schoonmoeder graag ook een stukje wil proeven van de Mudpie maar ze mag helaas geen cacaopoeder (wat dus niet in de witte variant zit!) ivm magraine aanvallen.

Denken jullie dat ik de pure chocolade kan vervangen door witte chocolade?

Bedankt alvast!

Groetjes

just started

2

Re: Mudpie met witte chocolade?

Herkenbaar. Mijn moeder heeft dat ook met chocolade, maar wist niet dat het met witte chocolade niet zo was....

Blijf even mee lezen...

No matter how the wind howls, the mountain cannot bow to it

3

Re: Mudpie met witte chocolade?

Ik lees ook mee.
Mijn man is volgende week jarig en verslaaaaaaaaafd aan witte chocolade!

4 Laatst bewerkt door Kappie (22-09-2010 20:58)

Re: Mudpie met witte chocolade?

Meelezers heb ik natuurlijk niet zoveel aan ;)

Ik vraag me af of het met witte chocola wel zo lekker wordt, misschien moet ik het maar gewoon proberen! Het recept is als volgt....

Ingrediënten:

-1 pak digestives of andere koekjes, ik gebruik SPECULOOS OF BASTOGNE, jam  :P
-250 gram roomboter
-100 gram bruine basterdsuiker
-1 zakje vanillesuiker
-50 gram cashewnoten (die laat ik achterwege ivm notenallergie vriend)
-400 gram donkere chocola, in dit geval dus WITTE CHOCOLA
-200 ml room
-3 eieren
-zout
-Bakpapier

Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes en smelt de boter, doe dit bij elkaar, totdat je een soort pasta krijgt.
Rooster de cashewnoten totdat ze een beetje bruin worden en sla ze een beetje plat en kruimig. Roer dit door je koekjes- en botermengsel
Neem een standaard taartvorm (laatste keer had ik geloof ik een 28cm vorm) en bekleed hem met bakpapier.
Verdeel het mengsel over de vorm en zet hem gedurende tien minuten op 220 graden in de oven.
Haal je vorm uit de oven en laat het afkoelen.

Smelt ondertussen in een pannetje de chocola, roer hier de helft van de room doorheen en kluts hier dan later je eieren bij. Gebruik een garde.
Voeg hier dan de suiker, een snufje zout en de vanillesuiker bij, totdat het een soort lobbig geheel wordt.

Schep dit mengsel op de koekjesbodem en zet hem gedurende een klein kwartier in de hete oven. Haal je taart eruit wanneer het mengsel is opgestijfd en hij nog donker is. Hij zal verder doorgaren terwijl hij afkoelt en het is heel belangrijk dat hij niet te gaar wordt.

Ik laat het weten of het is gelukt en smaakt! En ik zal m'n schoonmoeder een klein stukje geven en testen op de hoofdpijn ;) (gelukkig wil ze proefkonijn zijn :lol:

just started