1

Onderwerp: Biscuit is te 'vast' van smaak

Ik heb gisteren voor de eerste keer een biscuit gemaakt.
Buiten dat hij niet heel erg hoog kwam, is hij van smaak wel oké, maar het deeg is redelijk' vast', bijna sponzig. Je kan er echt moeilijk doorheen met je vork zonder echt hard te drukken.

Iemand die weet waaraan dit ligt of enige tips?



Alvast bedankt!
Groetjes, Valérie

Re: Biscuit is te 'vast' van smaak

Dat komt waarschijnlijk doordat hij niet gerezen is, en misschien ook te lang gebakken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Biscuit is te 'vast' van smaak

De eerste 20 min. rees hij heel goed, en daarna is hij eigenlijk op dat niveau blijven staan en dus niet meer gerezen...
Ik heb hem 45 min. op 170° gebakken...

Re: Biscuit is te 'vast' van smaak

Ja dat zegt mij natuurlijk niks.
Op de eerste plaats omdat iedere oven natuurlijk anders werkt. Maar ook omdat ieder recept weer een andere verwerking vereist, of gebruik je mix?
Verder hoeft het niet eens aan de baktijd en temperatuur te liggen, het kan ook gewoon zijn dat je tijdens het mengen iets verkeerd hebt gedaan...

Ik zou het nog eens proberen, en dan heel secuur alles nalopen, en misschien wat proberen met andere temperaturen ofzo...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/