Post schreef:Wat een ontzettend negatief bericht!!
Je kan een taart prima een jaar de vriezer indoen, hebt het zelf getest met onze bruidstaart! En tja het is een soort traditie...
En wat betreft het aannemen van een opdracht waar je nog niet uit bent over het hoe en wat... onzin!! Kom op zeg, er zijn meerdere wegen die naar Rome gaan toch... Voor alles is een oplossing te bedenken!
Niet negatief, realistisch en veilig...je hebt zeker geen opleiding gedaan in welke voedingsbranche dan ook??
Als je voedsel maakt voor anderen tegen betaling ben je verantwoordelijk, wat jij zelf aan voeding inneemt in welke vorm dan ook ben jij alleen verantwoordelijk voor..voor een cake die een jaar in de vriezer legt (niet prof ingevroren, niet prof gemaakt maar wel geld voor betaald) en je zegt tegen de klant dat dit kan dan ben je verantwoordelijk.
Gebak in een gewone vriezer moet je na 4 maanden zien als afgeschreven en eigenlijk niet meer voor consumptie geschikt.....
http://eten-en-drinken.infonu.nl/produc … fruit.html
12 Maanden houdbaarheid in een vriezer is alleen te garanderen voor fabrieksmatig gemaakt materiaal dat onder de hoogst nodige hygienische maatregelen wordt gemaakt en direct door een versneld proces (zowel afkoelen alsmede invriezen)(onmogelijk in een gewone diepvriezer) wordt ingevroren.
Het werken aan cakes die je zelf niet hebt ontworpen of zonder de nodige kennis van opbouw etc en blijft een heikel punt, zeker als je zelf, gezien de vragen die gesteld worden, niet de nodige kennis hebt....
Er zijn verschillende sites waar je kunt leren om te dowelen, problemen op te lossen etc.... De simpelste oplossing in deze is een zwanenconstructie maken als taartdisplay waardoor door een soort zwanenhals een extra taart'voet' boven de ondertaarten komt, daarbovenop het hart opbouwen (als je geen dummy wilt gebruiken) zodat optisch het totaal 1 taart is maar in werkelijk is opgedeeld en het gewicht van de bovenste taart niet rust op de onderste.....zeker als men werkt met zachte taarten...met een rich fruitcake zou je dit probleem trouwens niet hebben
)
Tot ziens en veel plezier met taarten maken.........