Almie schreef:Waarom niet geschikt als taartvulling? Favoriet bij velen! Ze vragen er altijd om.
Goedkoop? Niets beters gewend? Is het eerste wat bij mij opkomt natuurlijk, is niet beledigend bedoeld maar daarom gaan velen naar thuisbaksters omdat het vaak vele malen goedkoper is dan in de winkel niet omdat het level van expertise aan de binnenkant zo hoog is......
Als de prijs hetzelfde zou zijn als in een winkel of van een echte pro denk ik zomaar dat men geen genoegen neemt met een vulling van monapudding...........
Ik begrijp dat er hele legers zijn die dit wel acceptabel vinden (misschien is het iets Nederlands?), ik denk niet dat ik er iemand een plezier mee zou doen 
Ik begrijp gewoon niet dat velen hier een vermogen uitgeven aan gereedschapjes, workshops, boeken etc maar beknibbelen op dat wat het belangrijkste is, de binnenkant........
Maar misschien leef ik wel in een andere wereld.......mijn excuses als ik je beledigd heb in welke vorm dan ook, dat is zeker niet mijn bedoeling......
Kijk ik heb net een pan opgezet met bosbessen, hand geplukt op de alm door een bergboerin. Deze worden een beetje gekookt totdat het sap zich goed gaat scheiden, dan uitgelekt in een linnen zak zonder verder aan te raken zodat het niet troebel wordt en daarna wordt van het sap een gelee gemaakt met suiker en bosbessenlikeur en afgevuld in potjes. Sommige worden cadeau gedaan, anderen worden gebruikt met een room/mascarponevulling om een taart of ander gebak te maken.
Ik wil niet dat mensen zeggen dat mijn taarten lekker zijn..ik wil ze laten kreunen zonder sex.......:) Maar mijn gebak is aan de prijs, werk alleen voor iemand als ik daar zin in heb en mijn werk kan waarderen, mijn ontwerp rules alsook de prijs eventueel, geen inmenging. Normaal zijn het geschenken toegesneden op de persoon en zijn of haar smaak.......
Maar ik zie in Nederland al wel een verschil met 3 a 4 jaar geleden, kwalitatief gaat het de goede kant op, vooral aan de buitenkant en soms ook aan de binnenkant.......en die binnenkant gaat/moet ook meer veranderen gezien de oplopende betere smaak van de gemiddelde Nederlander wat voedsel betreft 
Maar ik ga eens aan het werk, straks een cremerol maken met een waldmeister roomcreme voor mijn tuinkabouter die nog heerlijk ligt te slapen maar vandaag nog de grote woonkamer boven wil afschilderen 