En hier de hemelsemodder.........
◦3 eieren
◦300 gram chocolade
◦500 ml slagroom
◦klein beetje suiker
Werkwijze:
◦De chocolade in stukjes breken en smelten
◦Eieren scheiden
◦Eiwit met toevoeging van wat suiker stijf kloppen met de mixer
◦Eierdooiers goed schuimig kloppen met de mixer
◦Slagroom kloppen, suiker is niet nodig, het geheel is zoet genoeg
◦De gesmolten chocolade heel langzaam bij de geklopte eidooiers gieten en met de mixer, op de laagste stand mengen
◦Met een spatel het geklopte eiwit voorzichtig door het geheel scheppen
◦Als laatste kan de slagroom erdoorheen gespateld worden tot een luchtig geheel.
◦Minstens 3 uur op laten stijven in de koelkast!
◦Bovenstaande is voor ongeveer 2 dikke lagen in een 28 cm taart, als je meer of minder wilt maken zorg er dan voor dat de verhoudingen gelijk blijven.
Pas op met rauwe eieren voor zwangeren, jonge kinderen en ouderen in verband met salmonellagevaar.
Gepost door Koenie van het forum!