Onderwerp: Op voorhand maken en bewaren?
Ik heb al wat gezocht en vind hier en daar welk wat verspreide info. Maar het zou interessant zijn om alles bijeen te zetten.
Ik heb zelf een paar drukke weken in het vooruitzicht. Ik moet tegen zaterdag 25 sep late namiddag/avond 3 taarten hebben voor een verjaardagsfeest. Woensdag werk ik niet dus dan heb ik het meeste tijd. Vrijdagavond laat kan ik evt nog iets doen. En dan de rest zaterdag tot na de middag.
Mar hoe pak je zo een project aan en wat kan je op voorhand maken. Ik weet dat je biscuits kan invriezen. Maar hoe lang kan je dingen uit de diepvries bewaren? Ik wil graag veel op voorhand doen maar de taart moet toch lekker vers blijven voor de dag zelf.
Vullen jullie aan of hebben jullie tips? Wanneer bak ik mijn biscuits (woensdag of vrijdagavond laat) - wanneer maak ik mijn BC )- wanneer mijn vullingen (vb chocomousse) - wanneer vul ik en smeer ik af
Biscuit niet afgesmeerd (diepvries): xxx maanden
Biscuit niet afgesmeerd (kamertemperatuur): xxx dagen
Biscuit gevuld/afgesmeerd met BC (diepvries): xxxx maanden
Biscuit gevuld/afgesmeerd met BC (frigo): xxxx dagen
Afh van de vulling toch in de frigo denk ik dan
Meringue botercreme in frigo: xxxx dagen
Meringe botercreme in diepvries: 6 maanden
Slagroom opgeklopt (frigo): 2 dagen