Ik heb iets weten te krijgen. 'k Hoop dat jullie er wat aan hebben, moet hem zelf nog gaan proberen! Denk wel dattie lekker is:)
Deeg
200 gram margarine
200 gram basterdsuiker
7 gram citroenrasp
1,5 gram zout
30 gram ei
350 gram bloem
7 gram gemengd bakpoeder (natriumbicarbonaat)
1. Margarine, basterd, citroenrasp mengen tot een homogene massa
2. Ei toevoegen en draaien tot een homogene massa
3. Bloem en bakpoeder zeven, dit samen met het zout toevoegen aan het boter/suiker mengsel.
4. Deeg kort aandraaien, zodra de bloem door het deeg zit is het deeg klaar.
5. Deeg 30 minuten laten rusten (afgedekt met plastic) in de koelkast.
Vulling
440 gram amandelspijs
25 citroenrasp
50 gram ei
· Alle grondstoffen mengen tot een gladde massa
Werkwijze
Deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 1 cm, steek deze uit met behulp van een ring of steker. Voorzie het deeg van de amandelvulling (alleen in het midden)
Strijk het deeg in met ei en doe de ringen er weer omheen. Bakken ± 200°C, goudbruin afbakken!
Let op! De ringen zijn voor houvast, zonder deze ringen vloeit het deeg te veel uit!