1

Onderwerp: Help! suiker smelt niet

ik ben de hele dag al proberen m.bc te maken. Normaal lukt ie altijd maar vandaag wil mijn suiker NIETsmelten.
Heb alle tips die ik kon vinden op het forum al uitgeprobeerd.
Heb het geprobeerd met verse eiwit en dan au-bain-marie. Met eiwitpoeder en de suiker apart oplossen.
Niets helpt, de suiker wil echt niet smelten. :s
Iemand nog een tip?

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

2

Re: Help! suiker smelt niet

kan niemand mij helpen? :s 
wil graag nog een poging wagen.
Kan ik het ook met suikerbakkerspoeder doen?
Gaat dat dan ook met eiwitpoeder of niet?

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

3

Re: Help! suiker smelt niet

Hoelang staat je bak boven het hete water?
Als de hete stoom je bak raakt dan kan het toch niet anders dan je suiker smelt? :think:

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: Help! suiker smelt niet

ik heb straks meer dan een half uur mijn bak boven een pan heet ( net niet kokend) water gehad en geroerd. Maar de suiker wil echt niet smelten.
ook nog geprobeerd de suiker met wat water om te toveren tot suikerstroop, maar niets....de suiker blijft korrelig.
Ik heb gewone kristalsuiker gebruikt, maar dat doe ik anders ook.
snap er echt niets van :s

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

5

Re: Help! suiker smelt niet

:nooo, helaas, dan weet ik ook niks anders meer :(

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: Help! suiker smelt niet

toch bedankt voor het meedenken. Ik ga nu nog een poging wagen met gewone eiwitten en suikerbakkerspoeder. Kijken of dat werkt.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

7

Re: Help! suiker smelt niet

nogmaals maar mijn vraag omhoog zetten.
Zit er echt mee in mijn maag :s
gisteravond laat nog een poging gewaagd, ditmaal met eiwitten en suikerbakkerspoeder.
de m.bc is nu wel zijdezacht geworden maar niet echt zo stevig als anders. Heb hem al veel langer laten mixen, maar dat hielp ook niet. Nu na een nacht in de koelkast is hij wel stevig maar ik heb het idee dat als ik er een toef mee spuit dat ie dan zo instort.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

Re: Help! suiker smelt niet

Heb je, toen je suikersiroop wilde maken, geroerd in de pan? Dan gaat hij namelijk kristalliseren. Dus als je suiker in water wilt smelten om suikersiroop te maken, niet roeren totdat de suiker gesmolten is!

Wat betreft je au bain marie verhaal, waarschijnlijk doe je toch iets verkeerd. Misschien heb je minder water in je pannetje, of het vuur toch niet heet genoeg.... Of misschien had je gewone suiker i.p.v. kristalsuiker. Kortom, er moet echt iets anders gegaan zijn dan normaal.
Loop het allemaal nog eens na en probeer het nog een keer, desnoods sta je er een uur, dan weet je waarschijnlijk wel waar het aan ligt.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Help! suiker smelt niet

Heb je suiker gebruikt die in 1 kilo pak zit of zo'n groter pak?
Die heb ik nl ook een keer gekocht en daar lukte het ook niet mee.Op een of andere manier is die suiker te grof.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

Re: Help! suiker smelt niet

Trouwens, het kan zijn dat je laatste mislukt is, omdat je óf in verhouding te weinig suiker hebt gebruikt óf omdat je eiwitten bijlange na niet heet genoeg geworden zijn. Waarschijnlijk het laatste....
Als je je eiwitten niet heet genoeg maakt veranderen de moleculen van de eiwitten niet definitief van ruimtelijke structuur (denatureren), dus kunnen ze nooit de boter dragen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Help! suiker smelt niet

:o  ja heb geroerd in de pan toen ik suikerstroop wilde maken. dat is dus les 1 dat ik niet meer ga doen.

ik heb alles echt heel vaak nagelopen. Gebruik altijd dezelfde pan, zelfde schaal enz. zelfde kristalsuiker. Kan mezelf wel voor het hoofd slaan dat het gewoon niet meer wil lukken, terwijl het eerst altijd goed ging. Nu heb ik het pas donderdag nodig, dus ik kan gelukkig nog een aantal pogingen wagen. Voor vandaag niet meer, want heb mijn hele voorraad roomboter er doorheen gejaagd.

ik zal ook eens zo'n thermometer aanschaffen, kan ik wat controleren. Nu haal ik de bak van het water af als ik mijn handen er niet meer in kan houden. ( ik kan veel hebben, haal zo eieren uit kokend water ;) )
In ieder geval bedankt voor het meedenken. Ik print het zo even uit en dan leg ik het naast me bij een volgende poging.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

12

Re: Help! suiker smelt niet

is je schaal niet de dik ofzo?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

13

Re: Help! suiker smelt niet

ik gebruik die blanda's van de ikea. heb al zowel de grote als de kleine geprobeerd.
om 16 uur is de ah open, ga nieuwe voorraad boter halen en vrolijk opnieuw beginnen.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

14

Re: Help! suiker smelt niet

ok, ik gebruik ook de 20 cm blanda, dus daar ligt het niet aan.

zou het aan de soort suiker kunnen liggen? welke gebruik je?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

15

Re: Help! suiker smelt niet

ik gebruik normaal altijd de kristalsuiker van de aldi. Nog nooit geen problemen mee gehad.
Heb nu fijne kristalsuiker meegebracht, kan ik daar nog eens een poging mee wagen.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

16

Re: Help! suiker smelt niet

:lol:  hé hé, vanavond eindelijk tijd om een nieuwe poging te wagen en het is gelukt!
heb het nu wel met fijne kristalsuiker gedaan en de m.bc is nu zijdezacht :)
Dames, heel erg bedankt voor het meedenken en de tips.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

17

Re: Help! suiker smelt niet

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Heb je, toen je suikersiroop wilde maken, geroerd in de pan? Dan gaat hij namelijk kristalliseren. Dus als je suiker in water wilt smelten om suikersiroop te maken, niet roeren totdat de suiker gesmolten is!

Suuz deze gaat in de permanente collectie coole bakfeitjes...Dit wist ik echt niet..."Zo leuk om te weten feitjes!"  :thumb:

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

Re: Help! suiker smelt niet

Ik ben erachter gekomen na een aantal mislukte pogingen om caramel te maken. Het lukte uiteindelijk wel, maar ik kreeg ook eerst allemaal korrels. Dus na wat gezocht te hebben hier en daar heb ik dit geleerd, ik wilde toch wel graag weten hoe het kwam :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/