1

Onderwerp: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Hallo allemaal,

Ik ben nog een beginneling, dus heb de hulp van ervaren baksters nog hard nodig.

Ik heb een probleem.
Mijn biscuit zakt namelijk al in de oven in het midden in. Er zit een deuk in het midden zeg maar. Ik verwarm de eieren 10 min, en ik mix 10 min goed.

1 keer de oven van 125 10min, naar 150 10min, naar 175 35 min gedaan. En de 2e keer heb ik de oven op 170 graden gehad 35min. Maar weer hetzelfde probleem. De binnenkant rijst dus niet tijdens het bakken, maar de buitenkant wel. Ik heb een goede oven, dus daar kan het niet aan liggen. Verder maak ik de ovendeur ook nooooit tussentijds open. en ik heb een pme blik van 20cm. en het recept van de site.

Wie wil me helpen, ben wanhopig................ :(

2

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Mix je alleen de eieren eerst 10 minuten ?

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

3

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Nee, de eieren en de suiker

4

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Bak je op een bakplaat? Anders zou je het eens op het rooster moeten proberen.

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

5

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Nee op een rooster. Ik weet echt niet wat er fout gaat

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Wat zijn de verhoudingen van dit recept?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

De verhoudingen zoals t recept op de site

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Ja dat snap ik, ik had alleen niet zoveel zin om dat helemaal te gaan opzoeken  :nooo

Toch maar even gedaan dus, maar dan weet ik nog niet welke van de 4 je hebt gebruikt!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

T recept van de basisbisquit.

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Weer even opgezocht....

Wat je zou kunnen doen is de eieren met de suikers au bain marie opkloppen tot het mengsel goed warm is, en dan in de keukenmachine verder kloppen tot het de juiste substantie heeft en weer op kamertemperatuur is.

Let er bij het spatelen op dat je het een soort van vouwt, zodat je er lucht bij invouwt.

Als dat ook niet lukt kun je eens de eenvoudige verhoudingen proberen, dan is het recept wat meer hufterproof zeg maar :) Er zit iets meer suiker in, dus is het geklopte eimengsel al een stuk stabieler en zakt het minder snel in.

Op 1 ei gebruik je dan 35 gram suiker, 30 gram bloem, 10 gram maizena, 1/4 gram zout.
Let er dan wel op dat je patentbloem gebruikt en geen tarwebloem.
Verder is de bereiding dan hetzelfde, met de uitzondering dat je het gewoon continu op 150 graden kunt bakken.

Ook belangrijk is dat je, zodra de bloem erdoor, het mengsel zo snel mogelijk in de oven zet!

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Ga ik proberen. Heel erg bedankt!!!

Re: biscuit al in de oven ingezakt, help!!!

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/