1 Laatst bewerkt door manika (21-10-2009 06:59)

Onderwerp: Cheesecake uit Manhattan

Ik heb deze laatst gemaakt, erg lekker, en het is net weer iets anders dan de normale cheesecake.
Deze gaat 2 in oven, en smaakt "goddelijk"

Cheesecake uit Manhattan

Ingrediënten :
• 85 gram boter
• 200 gram digestive-bisquit verkruimeld
• 400 gram roomkaas (mon chou)
• 2 eieren
• 140 gram witte basterdsuiker
• 4,5 dl zure room
• 1 ½ tl vanille extract
• 2 blikjes kersen compote (mag ook wat anders); is met alcohol toch?

Springvorm 20 cm of 26 cm. Ik had zelf de laatste maat gedaan.



Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden
Bestrijk de vorm met vloeibare boter, je kan bakpapier op de bodem leggen, wel zo handig want dan kan je de taart makkelijk over pakken op een bord.
Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur. Roer de verkruimelde biscuitjes erdoor en bestrijk de bodem van de springvorm hiermee.
Klop de roomkaas, eieren, 100 gram suiker en ½ tl vanille extract met de mixer tot een gladde massa. Schenk dit uit over de biscuitbodem en strijk het glad. Zet de vorm op een bakplaat in de oven en bak de taart 20 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat hem 20 minuten staan. Zet de oven niet uit.

Stap 2 : Roer in een kom de rest van de suiker en het vanille extract door de room. Schenk dit over de taart. Zet de taart nog 10 minuten in de oven. Laat hem afkoelen .
Daarna vruchten compot erover en zet hem minimaal 8 uur in de koelkast.

edit Jozien: met dank aan Sofia het recept terug kunnen plaatsen :)

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

2

Re: Cheesecake uit Manhattan

Wil dit ook met de MiLsa verse kaas van Aldi ...of moet je de echte roomkaars ..

Ik leer elke dag weer een beetje bij ...

3

Re: Cheesecake uit Manhattan

Mjam, I love cheesecake. Ik kreeg dit weekend een stukje met rode stoofpeertjes (afgekoeld) en mintblaadjes erop, was ook een bijzondere, maar superlekkere combi!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

4

Re: Cheesecake uit Manhattan

Marian57 schreef:

Wil dit ook met de MiLsa verse kaas van Aldi ...of moet je de echte roomkaars ..

Oeps sorry voor late reactie, anders moet je maar even mailen, was dit topic helemaal vergeten :o Sorry.
Ik weet niet wat voor kaas jij bedoelt van Aldi ? Ik had Monchou.

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

5

Re: Cheesecake uit Manhattan

waar staat het recept dan? ik zie alleen ingredi staan.....

without chocolat no fun

6

Re: Cheesecake uit Manhattan

cookie girl schreef:

waar staat het recept dan? ik zie alleen ingredi staan.....

Doordat er iets veranderd is (nieuwe server/meer geheugen, geen idee wat) zijn gedeeltes van oudere topics verdwenen. Misschien dat je diegene die dit recept heeft ingezonden ff een email sturen, voor de ontbrekende gegevens.

Succes!

7

Re: Cheesecake uit Manhattan

AnjaH schreef:

Doordat er iets veranderd is (nieuwe server/meer geheugen, geen idee wat)

Updaters die de backup hebben gebruikt toen de eerste update mis ging....  :x

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Cheesecake uit Manhattan

Marianne schreef:
AnjaH schreef:

Doordat er iets veranderd is (nieuwe server/meer geheugen, geen idee wat)

Updaters die de backup hebben gebruikt toen de eerste update mis ging....  :x

Oh ja dat was het  ;) !

Re: Cheesecake uit Manhattan

Ik zie het recept niet en ben erg benieuwd...

10

Re: Cheesecake uit Manhattan

fairydust schreef:

Ik zie het recept niet en ben erg benieuwd...

Zie de reacties hierboven, misschien kun je een mail sturen naar Manika en vragen om het recept!

11

Re: Cheesecake uit Manhattan

Ik had het recept opgeslagen.  :Y  Komt ie:

Cheesecake uit Manhattan

Ingrediënten :
• 85 gram boter
• 200 gram digestive-bisquit verkruimeld
• 400 gram roomkaas (mon chou)
• 2 eieren
• 140 gram witte basterdsuiker
• 4,5 dl zure room
• 1 ½ tl vanille extract
• 2 blikjes kersen compote (mag ook wat anders); is met alcohol toch?

Springvorm 20 cm of 26 cm. Ik had zelf de laatste maat gedaan.


Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden
Bestrijk de vorm met vloeibare boter, je kan bakpapier op de bodem leggen, wel zo handig want dan kan je de taart makkelijk over pakken op een bord.
Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur. Roer de verkruimelde biscuitjes erdoor en bestrijk de bodem van de springvorm hiermee.
Klop de roomkaas, eieren, 100 gram suiker en ½ tl vanille extract met de mixer tot een gladde massa. Schenk dit uit over de biscuitbodem en strijk het glad. Zet de vorm op een bakplaat in de oven en bak de taart 20 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat hem 20 minuten staan. Zet de oven niet uit.

Stap 2 : Roer in een kom de rest van de suiker en het vanille extract door de room. Schenk dit over de taart. Zet de taart nog 10 minuten in de oven. Laat hem afkoelen .
Daarna vruchten compot erover en zet hem minimaal 8 uur in de koelkast.

Re: Cheesecake uit Manhattan

oooh dankje :D:D

13

Re: Cheesecake uit Manhattan

Zo, ik het recept weer in de starttopic geplaatst. Iemand een mooie foto? Dan plaats ik foto plus recept op de site zelf in het receptengedeelte :)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

14

Re: Cheesecake uit Manhattan

fairydust schreef:

oooh dankje :D:D

Graag gedaan.  ;)

Re: Cheesecake uit Manhattan

ik heb hem vandaag gemaakt.
volgens mij is hij overheerlijk.
ik dacht zoveel zure room  :s  maar hij is echt heerlijk.
kon niet van de vulling afblijven.
hopelijk vind mijn visite het morgen ook ontzettend lekker

carpe diem