Onderwerp: Cheesecake uit Manhattan
Ik heb deze laatst gemaakt, erg lekker, en het is net weer iets anders dan de normale cheesecake.
Deze gaat 2 in oven, en smaakt "goddelijk"
Cheesecake uit Manhattan
Ingrediënten :
• 85 gram boter
• 200 gram digestive-bisquit verkruimeld
• 400 gram roomkaas (mon chou)
• 2 eieren
• 140 gram witte basterdsuiker
• 4,5 dl zure room
• 1 ½ tl vanille extract
• 2 blikjes kersen compote (mag ook wat anders); is met alcohol toch?
Springvorm 20 cm of 26 cm. Ik had zelf de laatste maat gedaan.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden
Bestrijk de vorm met vloeibare boter, je kan bakpapier op de bodem leggen, wel zo handig want dan kan je de taart makkelijk over pakken op een bord.
Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur. Roer de verkruimelde biscuitjes erdoor en bestrijk de bodem van de springvorm hiermee.
Klop de roomkaas, eieren, 100 gram suiker en ½ tl vanille extract met de mixer tot een gladde massa. Schenk dit uit over de biscuitbodem en strijk het glad. Zet de vorm op een bakplaat in de oven en bak de taart 20 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat hem 20 minuten staan. Zet de oven niet uit.
Stap 2 : Roer in een kom de rest van de suiker en het vanille extract door de room. Schenk dit over de taart. Zet de taart nog 10 minuten in de oven. Laat hem afkoelen .
Daarna vruchten compot erover en zet hem minimaal 8 uur in de koelkast.
edit Jozien: met dank aan Sofia het recept terug kunnen plaatsen
www.taartenvanmanika.nl