Onderwerp: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren
Ik ben van plan om alvast te beginnen met het maken van mijn eerste echte taart, maar nu schoten er een paar cruciale bewaar-vraagjes in mijn hoofd. Ik wil de taart tot tenminste woensdag goed kunnen bewaren.
Ik ga een stapel-taartje maken, van cake. Kun je de cake invriezen, of is het beter om het op het laatst te maken (morgenavond) en dan pas te bekleden?
De vulling zal bestaan uit lemoncurd en botercreme met citroenaroma en vruchtjes uit blik. Kan ik dit ook invriezen? Zo ja, moet dit dan los van de cake, of kan het ook ingevroren worden als ik de cake ermee gevuld en bekleed heb?
Dan had ik nog een laatste vraagje:
Morgenavond ga ik de cake bekleden met fondant, de decoratie ga ik er dan ook aan bevestigen, maar deze heb ik wel al gemaakt.
Als de taart klaar is, moet ik hem dan in de koelkast bewaren, of kan ik hem ook in een taart-doos in onze kelder bewaren? Dit is immers ook soort van gekoeld en uit het licht..?
Alvast bedankt!