1

Onderwerp: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren

Ik ben van plan om alvast te beginnen met het maken van mijn eerste echte taart, maar nu schoten er een paar cruciale bewaar-vraagjes in mijn hoofd. Ik wil de taart tot tenminste woensdag goed kunnen bewaren.

Ik ga een stapel-taartje maken, van cake. Kun je de cake invriezen, of is het beter om het op het laatst te maken (morgenavond) en dan pas te bekleden?

De vulling zal bestaan uit lemoncurd en botercreme met citroenaroma en vruchtjes uit blik. Kan ik dit ook invriezen? Zo ja, moet dit dan los van de cake, of kan het ook ingevroren worden als ik de cake ermee gevuld en bekleed heb?

Dan had ik nog een laatste vraagje:
Morgenavond ga ik de cake bekleden met fondant, de decoratie ga ik er dan ook aan bevestigen, maar deze heb ik wel al gemaakt.
Als de taart klaar is, moet ik hem dan in de koelkast bewaren, of kan ik hem ook in een taart-doos in onze kelder bewaren? Dit is immers ook soort van gekoeld en uit het licht..?

Alvast bedankt!

Re: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren

Die kun je gewoon buiten de koelkast tot woensdag bewaren hoor. Cake blijft lang goed, en is zelfs lekkerder als hij een dag of twee staat!
Maak je de lemoncurd zelf of gewoon uit een potje?
Als je hem zelf maakt zou ik hem pas morgen vullen, en gebruik dan gepasteuriseerd ei of hou een thermometer bij de hand zodat je kunt meten of het mengsel minimaal 75 graden wordt.

Bij warm weer zou ik trouwens altijd adviseren om lemoncurd uit een potje te gebruiken hoor.... En met bc is het dan ook beter om hem koel te zetten omdat de bc anders te warm wordt en smelt.
Als je gewoon dunne laagjes cake snijdt en dus ook meerdere dunne laagjes vulling gebruikt kan er sowieso vrij weinig mis gaan :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren

Ik was wel van plan om zelf de lemoncurd te maken.  :Y
Dankjewel voor de tips, Suuz! Dan zorg ik dat ik de taart morgen ga vullen!
De botercreme... Kan die wel al van te voren gemaakt worden? Ik ben namelijk niet zo goed in het inschatten van de tijd die ik nodig heb en heb het liefst zo veel mogelijk van te voren al klaar voor gebruik...

Re: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren

Welke botercrème wil je gaan maken?
En let echt op met die lemoncurd hoor, neem nooit risico's met eieren!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren

Ik ga voor de 1:1 botercreme, met een paar druppels citroen aroma erdoor. Ik neem aan dat het dan gewoon werkt als "gewone" 1:1 bc?

Over de lemoncurd :think: , ik denk dat ik even ga kijken voor wat anders, een andere frisse vulling die niet te zwaar is. Je weet wat ze zeggen eh.. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.  :lol:

Re: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren

Ach, als je het mengsel op de juiste manier bereidt is het wel in orde hoor. En anders gewoon een potje van de ah :)
1:1 bc zou ik niet doen, dat is niet lekker. Om mee af te smeren prima, maar als vulling??
Vind je mbc niet lekker?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren

Bedoel je die met meringue? Hmmm,  :think: Helemaal niet aan gedacht... Dat kan inderdaad ook, klinkt in ieder geval een stuk minder zwaar. De 1:1 gebruik ik wel gewoon om af te smeren.

En.. dan ga ik gewoon de lc proberen, als t niet lukt, ren ik nog even snel naar de ah :lol: . *Wist trouwens niet dat ze dat daar hadden, maar zo vaak kom ik er ook niet :+ *

In ieder geval heeeel erg bedankt voor de tips! Zo'n eerste echte taart is toch weer even wat anders dan de koekjes en cc...  :/

Re: SPOED Een paar vraagjes over invriezen/bewaren

Ik zou dan de swiss mbc maken trouwens, maar dan wel liefst met eiwitpoeder of met gepasteuriseerd eiwit. Zo niet, let er dan op dat ook deze keer de eiwitten de juiste temperatuur behalen. Zowel voor het salmonellarisico als voor de kwaliteit. Als de eiwitten niet heet genoeg geworden zijn kunnen ze de boter namelijk niet dragen.

Veel plezier!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/