Ik heb dit gevonden? ( ik las ook dat ze nu lactose vrij melk hebbenbij AH?)
ingredienten:
200 gr zelfrijzendbak meel
5 eetlepels suiker (+_ 50 gr)
40 gr boter (van het merk wayang is zonder melk)
1 zakje vanille suiker
50 ml. water
200 ml soja melk (de soja melk kun je ook door water vervangen)
mespuntje zout
1/2 zakje bakpoeder
Optioneel:
4 desertlepels cacao
roer alle droge ingredienten door elkaar, prak dan de boter er door tot het een gladde massa is. doe hier beetje bij beetje de vloeistoffen bij.
doe dit in een (ronde) cake blik en bak het in een voor verwarmde over 30 min. op 200 gr.
Als je het zonder cacao bakt, is een laagje geprakte banaan er erg lekker tussen of een room laagje van boter met poedersuiker door elkaar geprakt. ook kun je een mokka taart maken, je neemt dan de vanille cake, en maakt een mengsel van boter, oploskoffie en poedersuiker (hoe veel van wat ligt er erg aan wat je lekker vind) snij de cake dan door de midden en doe een laagje van het mengsel er tussen en er op, je kunt het dan leuk versieren met nootjes en pure chocola.
Marsepein is ook leuk om te gebuiken (zeker met kleurstoffen kun je daar veel leuks van maken!!)
als je de chocolade cake bakt is het lekker om het boter/ poedersuiker mengsel er tussen te doen en er dan een laag van gesmolten pure chocolade overheel te doen!! dit kun je dan weer leuk versieren met bijv. hazelnootjes. (de chocolade moet je smelten en er iets boter en suiker bij doen anders word het erg hard)