Onderwerp: Help: buttercream

Hallo allemaal,

omdat de perfectionist in mij heeft gesproken, wil ik nu gaan proberen om een taart te crumbcoaten met buttercream.
(leuk he, geleerd van Monica en Saskia Kuhne, wat een geweldig leuk boek trouwens!)

Dit omdat ik het niet mooi vind als mijn botercreme een soort bobbelige rand geeft op de plaatsten waar hij is gevuld.
Dit komt, denk ik, doordat botercreme een zachtere consistentie heeft.
Zover ik begreep kan je Buttercream zo maken dat deze stijver blijft.

(oh ik ben eigenlijk te melig op dit moment, mijn zoontje heeft vanacht niet geslapen en dan geld:
If you don't sleep, nobody sleeps! Ben dus erg langdradig.... en onduidelijk volgens mij...

Nou wordt Crisco gebruikt als shortening.
Mijn vraag is nu: Welke shortenings zijn nog meer te gebruiken die ook nog eens te koop zijn in een gewone dorpssuper, jumbo of AH.
En welke mag ik met water aanlengen.

Kreeg de tip om Crisco met melk aan te lengen ivm de vetten...???
Water zou niet voldoende worden opgenomen???

Iedereen, iemand, wie dan ook,
Alvast heel erg bedankt!

Groetjes Jantien ( :P  :lol: )

Re: Help: buttercream

Shortening is niet verkrijgbaar bij de supermarkt helaas, maar Trex of Crisco kun je gewoon bij taartdecoratiewinkels (wat een woord ) bestellen.
Ik doe er ook altijd een paar eetlepels melk door, dan wordt het toch net wat smeuïger dan met water. Mocht je toch geen melk willen gebruiken, kun je ook een beetje siroop toevoegen.

Kijk eens op de site van Wilton voor wat tips en een goed recept, en dan dus even zoeken op buttercream of bij recipes kijken, daar vind je hem ook erg makkelijk.

Ik maak zelf altijd de stiff consistancy, en dan wel een snufje zout en wat citroensap erdoor. Dat haalt net dat mierzoete ervan af, en dat vind ik wat lekkerder :)

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3 Laatst bewerkt door Taartjevan10tje (28-08-2010 21:15)

Re: Help: buttercream

Stiff van Wilton???

Dat zout spreekt mij ook erg aan. Vooral omdat de taart ook nog eens gevuld wordt met champagne vulling.
Ik vond het al geen combi die zoete botercreme met champagne

Bedankt in ieder geval, ik las net nog iets over frituurvet?? Is dat hetzelfde?

En wat bedoel je met siroop??

Groetjes

Re: Help: buttercream

Nee, frituurvet is absoluut niet hetzelfde  :nooo
Met siroop bedoel ik siroop :) Ik gebruik wel eens de siropen van 1883, en dan meestal limoensiroop vanwege het frisse accent.
Toch krijg je deze botercrème het fijnst als je een beetje melk toevoegt.
En niet teveel zout hoor, het is maar net om dat weeïge zoete te balanceren.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help: buttercream

Crisco is ook bij de jumbo te krijgen!

Groetjes Natasja!

Re: Help: buttercream

Serieus???
Wat briljant!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help: buttercream

yep bij de buitenlandse producten (in ieder geval bij onze grote Jumbo op rotterdam zuid)

Groetjes Natasja!

Re: Help: buttercream

Ik zal maandag eens even gaan speuren hier  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help: buttercream

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Shortening is niet verkrijgbaar bij de supermarkt helaas, maar Trex of Crisco kun je gewoon bij taartdecoratiewinkels (wat een woord ) bestellen.

en bij een heleboel toko's :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Help: buttercream

Als we jou niet hadden  :thumb:

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Help: buttercream

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Als we jou niet hadden  :thumb:

naja, over jouw behulpzaamheid hebben we ook niets te klagen hoor! Ik vul je nu alleen maar aan! ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Help: buttercream

Dank je wel  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13 Laatst bewerkt door Taartjevan10tje (29-08-2010 10:24)

Re: Help: buttercream

Jullie alle drie bedankt!
Ik ga morgen eens de toko's langs en de Jumbo!
En voor de siroop ga ik ook eens op pad.
:lol: Denk bij siroop gelijk aan grenadine voor in de trapist, hmmm brabantse dag vandaag hier in Heeze, misschien een idee voor straks op het terras, LOL :P

Iedereen een fijne zondag!
groetjes

(En veel plezier met de serie Spartacus vanavond ;)suikertaartjes Suuz )

Re: Help: buttercream

Spartacus?? Die moet je even uitleggen hoor, ik ben behoorlijk blond bij tijd en wijlen :)

Bedankt voor je lieve mailtje trouwens!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help: buttercream

Oh oeps sorry, het komt door je afsluiter:
Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten, Marcus Aurelius..... Ik kijk zo nu en dan ook Spartacus en daar komt toch ook een Marcus Aurelius in voor, niet zo'n lieverdje trouwens maar hij wist wel zijn eigen geluk goed te verzorgen....

Of vergis ik mij nu haha, ik kan nl behooooorlijk blond en als een kip zonder kop reageren hoor hahaha en dat terwijl ik juist hardstikke donker ben hahahaha.

Niets te danken, was gewoon helemaal enthousiast en verbaasd dat dit ook weer tot de mogelijkheden behoort!

In ieder geval veel bakplezier!

groetjes

Re: Help: buttercream

Ahaaaaaaa!

Nee, Macus Aurelius was absoluut geen lieverdje, maar wel een briljant man. Hij wist als geen ander dat je je eigen leven en je eigen lot bepaalt en dat alles afhangt van hoe je tegen de zaken aankijkt. Dat je bij iedere gebeurtenis de keuze hebt hoe je het jezelf laat beïnvloeden. Bijzonder interessant!

Jij ook veel bakplezier!

groetjes,
Suuz

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help: buttercream

:lol:
pfeew ben ik blij dat we het over dezelfde man hebben, tja, ik kan in ieder geval nog een heleboel van deze man leren :P  :/

Jij ook he!

18

Re: Help: buttercream

Suuz bij de Wilton cursussen heb ik ook veel met buttercream gewerkt (wel een recept zonder melk). Persoonlijk vind ik de smaak niet zo lekker, maar ik zou wel wat meer willen varieren. Is het op basis van melk wel buiten de koelkast houdbaar (of gebruik je houdbare melk) en die siroop waar koop je die, bij een slijter of speciaalzaak voor thee/koffie??

Re: Help: buttercream

Die siroop kun je halen bij o.a. de sligro of andere groothandels, maar je kunt ook citroensap gebruiken hoor. Of niet, maar ik vind het wel wat lekkerder.
Ik vind de bc ook niet bijzonder lekker, maar ook niet vies... Toch gebruik ik over het algemeen aan de zijkanten alleen een crumbcoat en bovenop een iets dekkender laag. Vooral bij de wavy, zodat je nog wat speling overhoudt om hier en daar de taart wat puntiger te maken en mooi strak af te werken.

In verhouding is de hoeveelheid melk zo klein, dat er niet snel iets mee kan gebeuren, maar ik bewaar hem wel in de koelkast en ik gebruik houdbare melk.
Op een taart is hij volgens mij wel een paar dagen houdbaar buiten de koelkast, maar dan moet hij wel bekleed worden met fondant zodat de taart luchtdicht is.

Als je echt lekker buttercream wilt hebben kun je ook de kant en klare icing van Wilton gebruiken. Die is echt waaaaanzinnig en ook erg lekker, maar ontzettend duur!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

20

Re: Help: buttercream

Dank je wel! Die emmers van Wilton heb ik op een gegeven moment ook gebruikt voor de cursus, want het wordt toch wel heel erg duur al die potten crisco!

Re: Help: buttercream

Volgens mij zijn die potten duurder dan de crisco hoor! Ik gebruik trouwens Trex, en dan ben ik echt een stuk voordeliger uit  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

22

Re: Help: buttercream

Zo'n emmer is wel duurder dan een pot crisco maar toen wij het gingen uitrekenen was het veel gunstiger omdat je met die emmers al helemaal klaar bent en je er veel taarten mee kunt afsmeren.

Volgens mij zag ik laatst dat een webshop ook trex verkocht, dus dat is dan een goede tip!!

Re: Help: buttercream

Tja, die emmers zijn inderdaad wel handig. Maar zelf heb je ook in een handomdraai bc gemaakt. En voor workshops ga ik echt niet die emmers gebruiken hoor  ;)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

24

Re: Help: buttercream

Hoe lang kun je zo'n emmer bewaren?
Ik heb ook botercreme van crisco gemaakt, op aanraden van Suuz het recept van de wilton site gebruikt, maar ik ben er niet kapot van. Het werkt wel echt beter dan botercreme 1:1, maar die smaak....Ik vond het ondanks de eetlepels vanille die ik erdoor mixte nog steeds niet lekker smaken...Nou is het geen vulling en je gebruikt maar een klein beetje, dus als dat je niet stoort zou ik het gewoon doen.
Ik ben zelf nog op zoek naar een alternatief. Waarom niet met blueband ipv trex/crisco, dat is ook wat stabieler dan roomboter en smaakt nog een beetje lekker....
Maar die emmer....verleidelijk en als het echt zo lekker werkt...Misschien maar eens proberen ;)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

Re: Help: buttercream

Zo'n emmer is zeker het proberen waard hoor!!  Volgens de verpakking kun je hem geopend twee weken bewaren in de koelkast. Toevallig vond ik laatst nog een restje dat er twee maanden in heeft gestaan en er wa niks me aan de hand. Maar als je je taarten verkoopt zou ik wel letten op de houdbaarheidsdatum hoor!

Hoe heb je het recept precies gemaakt trouwens? Misschien heb ik nog wel een tip voor je.
Met blue band vind ik het trouwens echt smerig, de smaak van de blue band is zoooo overheersend dat je echt denkt dat je gewoon een pakje van dat spul aan het eten bent!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/