Onderwerp: Help: buttercream
Hallo allemaal,
omdat de perfectionist in mij heeft gesproken, wil ik nu gaan proberen om een taart te crumbcoaten met buttercream.
(leuk he, geleerd van Monica en Saskia Kuhne, wat een geweldig leuk boek trouwens!)
Dit omdat ik het niet mooi vind als mijn botercreme een soort bobbelige rand geeft op de plaatsten waar hij is gevuld.
Dit komt, denk ik, doordat botercreme een zachtere consistentie heeft.
Zover ik begreep kan je Buttercream zo maken dat deze stijver blijft.
(oh ik ben eigenlijk te melig op dit moment, mijn zoontje heeft vanacht niet geslapen en dan geld:
If you don't sleep, nobody sleeps! Ben dus erg langdradig.... en onduidelijk volgens mij...
Nou wordt Crisco gebruikt als shortening.
Mijn vraag is nu: Welke shortenings zijn nog meer te gebruiken die ook nog eens te koop zijn in een gewone dorpssuper, jumbo of AH.
En welke mag ik met water aanlengen.
Kreeg de tip om Crisco met melk aan te lengen ivm de vetten...???
Water zou niet voldoende worden opgenomen???
Iedereen, iemand, wie dan ook,
Alvast heel erg bedankt!
Groetjes Jantien (
)