1

Onderwerp: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

de titel zegt t al
mijn eerste echte taart moet nog 7 min in de oven

nu vroeg ik me ineens af
moet ik hem warm uit de vorm halen (Bakpan)
of eerst af laten koelen?

Leven is het meervoud van lef.

2

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

Gelijk eruit halen op een rooster storten af laten koelen en dan in plastic inpakken..

Men heeft vaak genoeg oog om werk te kraken, maar zelden hand genoeg om beter werk te maken.

3

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

dank je wel

Leven is het meervoud van lef.

4

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

mislukt.. :grr:

onderkant blijft erin zitten
bovenkant komt er wel uit..
nu in 2en dus.. :|

Leven is het meervoud van lef.

5

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

mislukt.. :grr:

onderkant blijft erin zitten
bovenkant komt er wel uit..
nu in 2en dus.. :|

Leven is het meervoud van lef.

6

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

heb je bakpaier op de bodem gedaan ???
helpt tegen het plakken...

Cakesbyme...

7

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

PIEP
ik dacht dat dat bij zo'n pan niet hoefde...
heb hem ook niet ingesmeerd met boter

Leven is het meervoud van lef.

8

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

Wat ik gebruik is de anti aanbak spray van dr oetker, werkt altijd

9

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

dank je wel.
heb t volgens mij aardig opgelost.

heb er een houten snijplank opgezet dus hij is in ieder geval recht
maar niet zo hoog.
ach boeiend.. voor de eerste keer.

ben allang blij dat ie gaar is ed

Leven is het meervoud van lef.

10

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

Als ie een beetje recht doormidden is gescheurd, hoef je tenminste niet meer te zagen...  ;) (probeer een positieve instelling te hebben :lol: )

11 Laatst bewerkt door Tom Poes (28-08-2010 09:19)

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

Ik laat 'm altijd 5 minuutjes staan dan is de taart volgens mij wat minder breekbaar geworden omdat 'ie niet zo bloedheet meer is....
En inderdaad even een rondje bakpapier onderin en de spuiten met anti-kleefspray.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

12

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

Ik heb dat probleem ook een paar keer gehad. Bakspray is geen vriend van mij. Ik vond hier op het forum een recept voor "pan ease" en sindsdien vliegen ze de pan uit!!

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=59335

Succes

www.wenskoekjes.nl voor koekjes naar wens en workshops!
Groetjes, Wendy

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

Crumbcoaten!!!
Heb ik zojuist geleerd, is al de 2e topic waar ik dit woord gebruik, maar t moet goed te doen zijn!!!

Vullen en afsmeren met Buttercream stevig.

Groetjes

14 Laatst bewerkt door Kaartje (28-08-2010 21:04)

Re: spoed.! warm storten of eerst afkoelen

Ik vet eigenlijk altijd in met blueband  :D . Gewoon stukje afsnijden en lekker insmeren met je vingers. Werkt ook erg prima, en daar hoef je niks voor te maken, heb je altijd in huis  :Y