Onderwerp: Bakken met hetelucht-oven
Hallootjes,
zoals jullie zien, ben ik helemaal nieuw in taartenland en nog grasgroen, hihihi
Als doel gesteld een mooie taart voor mijn zoontjes 3e verjaardag.
Ik denk laat ik vriend en vijand eens verrassen met mijn bakkunsten.
Maar nu lees ik allemaal recepten, waarvan me het water in de mond loopt, maar hoe zit het met de baktemperatuur.
ik heb nl geen gewone oven, maar een heteluchtoven.
alles kan, maar hoe weet ik een paar indicatie tijden wat betreft bakken van cakes en biscuit met mijn heteluchtoven ?
moet ik die temperatuur juist wat hoger of lager zetten enz enz
Is er een trukje waar door ik ook zeker weet dat het klaar/gaar is ?
Degene die ook in een hete lucht oven bakt, HELLUP ?
Ik wilde dit weekend eerst eens een proefbaksel maken en dan achter 3 weken moet de ECHTE taart klaar zijn.
Keuze is op een chocoladebiscuit gevallen, vulling ben ik nog aant denken en afwerken wordt met fondant. Alleen mag ik dan ook een vulling gebruiken die in de koelkast moet, omdat de fondant toch weer slecht tegen de koelkast kan ??
Laat maar komen al die wijze raad, want ik wil natuurlijk wel trots kunnen stralen 11 september.