Onderwerp: Noorse koek/cupcakes: Chocolade+Koffie+Kokos = lekker!
Elke keer als mijn moeder een Noorse Koek bakt zijn er gegarandeerd meerdere mensen die haar om het recept vragen. Daarom bij deze het recept voor Noorse koek, een lekkernij met chocolade-, koffie- en kokossmaak. Het is misschien niet het mooiste gebak om te zien, maar de smaak is goddelijk!
Het recept hieronder is voor een volledige ovenplaat vol. Als je de helft van het recept neemt kun je er ongeveer 22 cupcakes uithalen.
Cake:
4 eieren
400 gram suiker
300 gram boter
1 pakje bakpoeder
560 gram bloem
300 ml lauwe melk
40 gr cacao
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Eieren en suiker mixen tot het romig is. In een pannetje de magarine smelten. Alle overige ingrediënten zeven en mengen in een aparte kom. Mix alles nu door elkaar tot er een mooi cakebeslag ontstaat. Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en spreid hier het beslag over uit.
Bak nu de koek gaar op 20-25 minuten in het midden van de oven.
Glazuur:
400 gram poedersuiker
150 gram boter
2 eetlepel cacao
2 zakjes vanillesuiker
4 lepels sterke koffie
Geraspte kokos
Smelt de boter in een pannetje. Zeef de suiker, vanillesuiker en cacao en meng het goed door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en mix het geheel goed door elkaar.
Verspreid als de koek is afgekoeld een laag glazuur hierover. Bestrooi de koek tenslotte met geraspte kokos (let op: als het glazuur nog te heet is, verkleurt de kokos!)
Foto's van cupcakes gemaakt met de helft van dit recept (er zit echt niet zoveel glazuur op, de cakes zelf rijzen tot een mooie bolling):