1

Onderwerp: Vlaai bakken

Hallo iedereen!

Vandaag ben ik even langs de xenos geweest en daar vond ik een vlaaivorm. Aleen weet ik niet wat voor soort deeg ze daar altijd voor gebruiken en hoe je dat moet maken? Bij sommige vlaaien doen ze tog zwitserse room erin? en hoe zou ik hem afmaken? :think:

Wie heeft hier ervaring mee en kan me dat uitleggen,en eventueel een receptje erbij doen? :rolleyes:

2

Re: Vlaai bakken

het is een beetje afhankelijk van het model van vlaaivorm

bodem : gistdeeg, vetdeeg in diverse versies,...
mogelijke vullingen : banketbakkersroom, diverse fruitvullingen, vers fruit,....
mogelijke afwerkingen : slagroom, nougatine, chocoladeschilfers,...

teveel om op te noemen

3

Re: Vlaai bakken

Ik heb afgelopen weekend een lekkere aardebeienvlaai gemaakt met harde wener bodem. Dat recept is gewoon te googelen. Op de bodem een laagje gesmolten chocolade en daar bovenop een dikke laag Zwitserse room. Daar weer bovenop verse aardbeien, eventueel met afdekgelei. Jum, jum :9

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

4

Re: Vlaai bakken

Bij Xenos een vlaaivorm?
Is het wel een echte vlaaivorm of een vorm om een bodem in te bakken van biscuitdeeg?
Een echte vlaaivorm is helemaal glad van binnen, zonder randjes.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

5 Laatst bewerkt door Aapie23 (24-08-2010 12:10)

Re: Vlaai bakken

Het ziet er uit als een vlaaivorm :+
het heeft geen randjes....