Deeg:
70 gram witte basterdsuiker
140 gram boter of margarine
210 gram Zeeuwse bloem (anders tarwebloem)
iets zout
Vulling:
700 gram goudreinetten in schijfjes
125 gram gewone suiker
3 grote eieren
120 ml room of koffiemelk
geraspte schil van 1 citroen
1 tl kaneel
3 flinke eetlepels gewone bloem
1 eetlepel custard poeder
Bodem: paneermeel en abrikozenjam (of marmelade)
En een springvorm van 24 cm doorsnee
1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het deeg en koel het in de koelkast. Doe dit het liefst een avond van tevoren. (Als je hem op dezelfde dag wilt maken rol dan het deeg uit, doe hem meteen in de vorm, druk goed de naadjes aan en laat hem dan een halfuurtje koelen.)
2 Klop voor de vulling de eieren, room, suiker, bloem, custardpoeder, citroenrasp en kaneel. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de vorm hiermee. Smeer op de bodem een dun laagjes jam en doe daarop een dun laagjes paneermeel.
3 Verdeel de appels mooi in de vorm, laat de schijfjes elkaar overlappen. Giet het beslag van stap 2 hieroverheen, bestrooi lichtjes met kaneel en zet hem in de oven. Bak de taart in 1 à 1,5 uur. Prik even met een sateprikker in het deeg om te kijken of hij gaar is (dan komt de prikker er weer schoon en droog uit).
Groetjes Jo
www.taartwizard.nlLeer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.