@Liens bedankt.. maar daar had ik al gekeken natuurlijk..
@Micha bedankt voor je ideeën.. maar denk dat het snel te zuur wordt met citrusvruchten.
@Guus.. maar natuurlijk... Tnx to Nigella:
11 passievruchten
2 grote eieren
2 grote eierdooiers
150gr fijne kristalsuiker
100gram boter
pulp van 10 passievruchten in zeef en laten uitlekken. even roeren om de zaadjes goed los te krijgen.
Klop de eieren, de dooiers en de suiker.
Laat in een pan met dikke bodem op laag vuur de boter smelten. Roer het suiker/ei-mengsel en de passievruchtsap erdoor en laat de curd, terwijl je voortdurend roert, op een heel laag vuur heet en dik worden.
Zet de pan van het vuur en klop de pulp van de resterende passievrucht met zaadjes en al door de curd. Laat de curd afkoelen voor je het in een potje doet.
In de koelkast bewaren.
Wat denken jullie van abrikozenjam?? Ik heb nog abrikozen liggen en jam is zo gemaakt...