1

Onderwerp: welke combi met passievruchtencurd?

Ik heb gisteren in een opwelling een passievruchtencurd gemaakt... gewoon omdat het me zo lekker leek.. :o

Nu gaan we vanavond naar mijn schoonmoeder ideaal excuus om weer een taart te maken.. met dus de passievruchtencurd.. maar wat zou daar nog lekker bij zijn??

Tnx voor het meedenken alvast!!

Grzt Esmeralda

2

Re: welke combi met passievruchtencurd?

In dit topic staat een hele lijst met vullingen: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=11802 Misschien vind je daar iets lekkers tussen! Misschien een luchtige mousse ofzo?

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: welke combi met passievruchtencurd?

Kan je met die curd geen lekkere room of mouse maken en dat als enige smaakmaker aan de taart toevoegen.

Chocolade lijkt mij weer te overheersend.

Of met een andere fruitsmaak, citroen of sinaasappel.
Of champangeroom?

4

Re: welke combi met passievruchtencurd?

OOOOOOOOOOOOooooooooooooooo  Esmeralda ,  t water loopt me in de mond  ,passievruchten curd  !!  hoe maak je dat   ??

t zelfde als de lemon curd maar dan met...?     Wil je je geheim met me delen ?

Ik zou ook voor een luchtige meer zoetere mouse gaan denk ik

5

Re: welke combi met passievruchtencurd?

Ik zou het combineren met een hele rustige smaak, vanillecreme/mousse of zwitserse room bv. Je moet de passievrucht kunnen proeven.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

6

Re: welke combi met passievruchtencurd?

@Liens bedankt.. maar daar had ik al gekeken natuurlijk..

@Micha bedankt voor je ideeën.. maar denk dat het snel te zuur wordt met citrusvruchten.

@Guus.. maar natuurlijk... Tnx to Nigella:

11 passievruchten
2 grote eieren
2 grote eierdooiers
150gr fijne kristalsuiker
100gram boter

pulp van 10 passievruchten in zeef en laten uitlekken. even roeren om de zaadjes goed los te krijgen.
Klop de eieren, de dooiers en de suiker.
Laat in een pan met dikke bodem op laag vuur de boter smelten. Roer het suiker/ei-mengsel en de passievruchtsap erdoor en laat de curd, terwijl je voortdurend roert, op een heel laag vuur heet en dik worden.
Zet de pan van het vuur en klop de pulp van de resterende passievrucht met zaadjes en al door de curd. Laat de curd afkoelen voor je het in een potje doet.
In de koelkast bewaren.

Wat denken jullie van abrikozenjam?? Ik heb nog abrikozen liggen en jam is zo gemaakt...

7 Laatst bewerkt door Kadohke (31-07-2010 10:50)

Re: welke combi met passievruchtencurd?

Zou geen jam combineren met een curd...maar da's persoonlijk
Je vult dan feitelijk met jam en een soort jam...

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

8

Re: welke combi met passievruchtencurd?

Ik heb het al opgelost.. ben bezig met meringue botercreme en daar doe ik dan wat van de curd doorheen.

Bedankt voor het meedenken!!!

9

Re: welke combi met passievruchtencurd?

Dat lijkt mij een goed combi! :thumb:

Thanx voor het recept! :9

10

Re: welke combi met passievruchtencurd?

Ik heb nu al 2x een passoa taart gemaakt.

Gevuld met passoa botercreme en cocktail fruit. Soms ook een laagje passievruchtenjam erbij.

Je zou bij jou curd dan cocktail fruit kunnen doen, erg lekker  :9

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!