1

Onderwerp: merengigue met candarel?

Ik heb laatst voor de eerste keer meringue botercreme gemaakt en vond m super lekker! Alleen de tweede keer is iets niet helemaal goed gegaan, alles op dezelfde manier gedaan. Goed gevoeld of de suiker was opgelost,af laten koelen (heeft zelfs nacht in koelkast gestaan) volgende dag boter erbij en wil de botercreme gaan gebruiken. Allemaal suiker die nog te voelen en te proeven was...
Nu vroeg ik me dus af of je ook candarel kan gebruiken en dan neem ik aan dat je de eiwitten met suiker ook niet au bain marie hoeft te kloppen of is dat wel nodig?
Heeft iemand hier ervaring mee? Anders ga ik het gewoon is uitproberen en dan zien we wel of het lukt!

Groetjes Sabrina

www.prettycakes.nl
Iedere gelegenheid is taart waard!!!

Re: merengigue met candarel?

De eiwitten moet je au-bain marie verwarmen om ervoor te zorgen dat én de eiwitten gesteriliseerd worden (75 graden) én om ervoor te zorgen dat de eiwitmoleculen definitief van vorm veranderen zodat ze de boter kunnen dragen.
Suiker zorgt daarnaast voor de stabiliteit van de botercrème, dus ik zou dit absoluut nooit vervangen door candarel.
Zelf klop ik de eiwitten direct na het bain-marie tot ze afgekoeld en stijf zijn. Dan stukje voor stukje de zachte boter erdoor.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: merengigue met candarel?

Oke dan kan ik dus beter gewone suiker gebruiken. Ik gebruik inmiddels eiwitpoeder, vind ik gevoelsmatig wat veiliger ivm kleine kinderen.

In ieder geval bedankt voor je reactie was erg benieuwd of het mogelijk was of niet!

www.prettycakes.nl
Iedere gelegenheid is taart waard!!!

Re: merengigue met candarel?

Je kunt ook gesteriliseerde eiwitten halen, of inderdaad eiwitpoeder gebruiken. Maar het resultaat is het beste als de suiker helemaal gesmolten is.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/