1

Onderwerp: Meringue botercrème

Als je klaar bent met de Meringue botercrème ziet hij er dan net zo uit als slagroom geklopt zo dik dus of stijf hij op in dekoelkast hij blijft zo vloeibaar bij mij .
groetjes joke

Groetjes joke

2

Re: Meringue botercrème

Heb je wel lang genoeg geklopt? Het ziet er bij mij uit als dikke creme, maar niet zo stijf dat je er pieken in kunt trekken. In de koelkast wordt het vrij hard.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

Re: Meringue botercrème

welke heb je gemaakt?

ik vind je 1-2-2 namelijk ook best vloeibaar vergeleken met andere botercremes, 1-2-3 is wel weer een stuk steviger

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Meringue botercrème

140 gram eiwitten
280 gram kristalsuiker
280 gram roomboter dit heb ik gebruikt hoelang moet je ongeveer mixen

gr joke

Groetjes joke

5

Re: Meringue botercrème

Ik maak altijd de mbc naar recept van de koekjesfee en die is buiten de koelkast lekker zacht maar zeker niet vloeibaar. Er is wel eensstadium tijdens het mixen dat het net karnemelk lijkt maar dan ga je gewoon door totdat het weer een creme is.

Hoelang je moet mixen hangt ook van de omgevingstemperatuur af.

Succes!

6

Re: Meringue botercrème

als ik hem maak doe ik meestal iets meer boter, ongever 350 gr en dan is het na het kloppen een dikke creme. In de koelkast wordt hij steviger, maar is dan niet erg makkelijk smeerbaar.

Vandaag is mijn lievelingsdag!
www.label6.nl

7

Re: Meringue botercrème

heb je het eiwit wel lang genoeg opgeklopt? Want als je dat niet doet dan blijft ook de 1-2-2 erg dun...

Ik gebruik altijd de 1-2-2 varian en spuit er zelfs dijkjes mee! Stevig genoeg hoor :Y

Groetjes Maris
www.ovenheerlijketaartjes.nl hier kan iedereen mijn taartjes bewonderen :D en tegenwoordig ook op www.taartjesvanmariska.hyves.nl

8

Re: Meringue botercrème

Nou na lang door mixen is het toch gelukt hoor .
En kan alleen maar zeggen wat is die lekker :lol:
gr joke

Groetjes joke