Onderwerp: biscuitmix uit webshop of ingredienten handmatig cremeren als in TAART
Morgen ben ik van plan om mijn eerste biscuit te bakken in 20 jaar tijd of zo. Geen speciale gelegenheid, maar ja, eens moet je de stap nemen.
Ik heb de biscuitmix van de webshop in huis en dat lijkt vrij makkelijk, hup in de bak, mixen, geduld hebben; de kitchen aid staat op de verlanglijst maar is helaas niet aanwezig op het aanrecht, en bakken.
Alleen.... ik heb ook het boek TAART en daarin hebben de dames het over cremeren. In bloem zitten gluten en die wil je niet stretchen zoals in brood , dus doe je de bloem angstvallig op het laatst erdoorheen. Dit zorgt ervoor dat het kapsel minder droog wordt. Ervaring met broodbakken heb ik wel, ervaring met taart bakken echter nog niet.
Wat vinden jullie. Moet je het echt zolang kloppen, is het dan nog steeds lekker of gebruik je de mix vooral voor het gemak.
www.carolabaktzoethoudertjes.nl