wel leuk dat je mag spelen van de klant met ontwerp!nou dan geef ik je een algemeen schema ; hierin vind je aantal porties / bakvorm afmeting - ik denk dat je al zoiets hebt. misschien beginnen met het schetsen van 2 of 3 cake designs:
1- ronde stapel taart
2- vierkante stapel taart
3- combi van beiden
als de klant het design gekozen heeft, kan je de grootte van de bakvormen/pannen kiezen, want uit vierkant haal je meer ...
Rond:
15 cm: 10 personen
20 cm: 20 personen
25 cm: 35 personen
30 cm: 50 personen
35 cm: 70 personen
Vierkant:
15 cm: 15 personen
20 cm: 30 personen
25 cm: 50 personen
30 cm: 70 personen
35 cm: 100personen
dit zijn een beetje richlijnen, de een ziet een portie taart groter of kleiner dan de ander - dus een beetje meer bakken is altijd goed.
voor een ronde stapeltaart een voorbeeld:
30 cm: 50 personen
25 cm: 35 personen
20 cm: 20 personen
15 cm: 10 personen
je hebt nu genoeg cake voor je bestelling maar je zou bijvoorbeeld in je ontwerp nog vierkant kunnen verwerken:
maak op maat bijvoorbeeld 2 vierkante extra dunne lagen tussen 30 en 35 cm ronde lagen/stapels -- en tussen de 20 en 15 cm. --> 32.5 cm en 17.5 cm.
heb je een extra beetje porties maar ook een mooi design. zou gewoon beginnen met schetsen!!
nou hoop dat dit helpt! succes,.
groetjes, monica