1

Onderwerp: Hoe te bewaren (beginner)

Hallo,

Ik wil voor morgen een taart maken voor mn moeder.
Vandaag wilde ik hem gaan vullen en bekleden.
Vullen met bakkersroom en/of slagroom en/of jam.
Morgen ga ik hem dan versieren/decoreren.
Mijn vraag is hoe ik hem dan moet bewaren?
En of dat ook aan de vulling ligt.
Heb al veel gelezen op dit forum. Dat je hem in een zak kan bewaren en dan donker. Maar als ik met slagroom ga werken kan dit dan ook?
Alvast bedankt!

Groetjes Tanja

2

Re: Hoe te bewaren (beginner)

Als het voor een dag is bewaar ik mijn taarten gewoon in de koelkast. als het voor langer is en ze in de vriezer moeten doe ik ze eerst een een plastic zak en dan in de vriezer.
succes!

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

Re: Hoe te bewaren (beginner)

sowieso in de koelkast :Y Slagroom moet altijd in koelkast.

Of niets eroverheen, of in een kartonnen taartdoos.

Koelkast op de laagste stand, dus op zn warmst

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Hoe te bewaren (beginner)

nee normale temperatuur 4 a 5 graden en afgesloten in een doos als je met fondant of marsepein werkt anders krijg je vocht plekken en dan kan je het niet mooi af decoreren.

5

Re: Hoe te bewaren (beginner)

Ja idd, voor de slagroom in de koelkast. Maar je marsepein dan?

Dus als ik Pawel goed begrijp: wel in de koelkast maar afgesloten?

Bedankt voor de reacties btw

6

Re: Hoe te bewaren (beginner)

jah kijk als je marsepein als bekleding gebruikt voor een taart. kan het wel in de koelkast alleen afgesloten in een doos ofzo en inderdaat rolfondant ook:P doe het geregeld in de bakkerij:P dus dan moet dat wel goed komen:D

7

Re: Hoe te bewaren (beginner)

Dank je wel!

Re: Hoe te bewaren (beginner)

kan prima on-afgesloten hoor :Y
kijk maar naar cake-boss, wel even letten op sterkgeurende producten in je koelkast, dus de uien/vis etc eruit halen.

nooit gesloten in een plastic doos zetten, dan gaat het mis :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

9

Re: Hoe te bewaren (beginner)

Ik sluit echt noooooit af, hooguit in een kartonnen taartdoos....

(en ik koel best soort van veel taartjes O-) )

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag